Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1919457 www.bgdnes.bg

Мъж загина в дискотека

Млад мъж издъхна след чаша уиски в дискотека в Благоевград. Това е поредният инцидент, който става в клубовете в града само за периода от началото на годината.

28-годишният Борис Григоров бил с приятели в "Ъндърграунд". Не пил много, но към 4 часа му станало лошо. Отишъл до тоалетната и там паднал. Друг посетител видял мъжа в безпомощно състояние и веднага извикал охраната. Гардовете изкарали Борис на въздух пред клуба и повикали Спешна помощ. До идването на линейката обаче мъжът издъхнал.

По първоначални данни Борис Григоров имал проблеми с бъбреците и бил на диализа. Аутопсията ще установява дали здравословните проблеми са причина за смъртта му. На главата му е открита рана, но най-вероятно тя е получена при падането му.
Трагедията е поредният случай, свързан с дискотека в югозападния град. Благоевград е известен с многото си клубове, което се дължи на факта, че там учат над 12 000 студенти. Заради инцидентите с пребити, напръскани със спрей и ограбени, без които не минава седмица, дискотеките си спечелиха слава, подобна на тази, която доскоро имаха тези в столичния Студентски град.

Реклама


Война на собствениците

Заради огромните печалби, които акумулират клубовете в Благоевград, още през есента там се заговори за разгаряща се война между собствениците.
Първият сигнал бе на 14 октомври, когато нощният клуб Be joy беше унищожен от пожар. Дискотеката е собственост на бизнесмена и бивш служител на БОП Борис Николов, известен като Боре Силата.
Месец по-късно бе унищожена колата на наемателя на дискотека "Джулиани". Аудито на Георги Занков бе опожарено, след като по автомобила бил хвърлен коктейл "Молотов" от преминаваща кола.
Навръх Св. Валентин бе подаден анонимен сигнал за бомба в клуб "Графити". Пристигналите на място полицаи евакуираха препълнената дискотека.


Хроника

12 април Софиянец преби 22-годишен пред клуб в центъра на Благоевград. Той нападнал мъжа, за да му вземе GSM-a. Ръцете на пребития бяха нарязани с нож, а пострада и приятелката на пребития.
6 април Студентка от Стара Загора бе ограбена в дискотека. На 20-годишното момиче била отмъкната дамската чанта с документи, дебитни карти и мобилен телефон, като стойността на откраднатото е около 900 лева.
3 април Кметската племенница Весела Камбитова и приятелят й получиха порезни рани при скандал, след като били на дискотека. Към 4 часа, когато двамата тръгнали да се качват на колата си, били нападнати от софиянец с нож.
27 март Двама братя бяха жестоко пребити в центъра на Благоевград. Феим и Али Мустакли били открити окървавени на улицата между дискотека ДСън СитиУ и ДПапарациУ.
21 март Масов бой на две компании студенти завършва със счупени носове и избити зъби. Скандалът между тях първо започнал в дискотека, охраната ги изхвърлила, но те продължили започнатото.
20 февруари 26-годишен получи мозъчно сътресение при сбиване в клуб. Боят се завихрил около 2 часа, когато между групи младежи възникнал скандал.
15 февруари Охранител на нощен клуб получи комоцио, след като бе ударен с бутилка по главата. Той се опитал да спре скандал.
14 февруари Пред дискотека ревнивка напръска със спрей свой познат и гаджето му в Деня на влюбените.
9 февруари Лекар заяви, че бил прегазен от патрулка пред дискотека. В клуба възникнал скандал и гардовете изкарали доктора, като извикали и полиция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама