Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19199508 www.bgdnes.bg

Георги Чапкънов от хосписа: Синът ми забрани свиждания с близки, страх го е от вируси

Започнаха така да се сдружават, че не разбирам кой с кого е

"Можех да гласувам, но не го направих. Тук, при нас в хосписа, има такава възможност, разбира се, който иска. Но аз не съм мераклия. Отдавна не вярвам на политиците, а да не говорим, че и с техните съдружия вече не знам кой от кои е и какво иска."

Това казва големият скулптор Георги Чапкънов, който предпочита да излезе на разходка в неделния ден в санаториума, в който живее, вместо да даде гласа си на нарочно избрани урни, пак в здравното социално заведение.

Реклама

"Скоро няма да видя сина ми, който идва всяка събота и неделя, защото много работи. Не ми дава и други хора да ме посещават, защото се притеснява от вируси. Нали все пак съм с разклатено здраве", споделя ваятелят.

От тримата му синове единственият, който се грижи най-много за него - режисьорът Тодор Чапкънов, е в чужбина.

"Така е, ще се прибера в края на ноември. Дотогава ще поддържам контакт с татко само по телефона. Ако баща ми има много спешна нужда от нещо, съпругата ми ще му го занесе", сподели световноизвестният ни режисьор. И допълни, че наистина е забранил на баща си да го посещават и роднините, и приятелите, тъй като се страхува да не пипне някоя зараза.

Преди години гениалният скулптор разказваше, че България е прокълнато място с прокълнати хора и най-много се натъжавал, че вместо да се радваме на чуждия успех, обикновено българите завиждаме.

"Няма как и да е иначе, то като не можеш да стигнеш нещо хубаво, гледаш да го позориш. Като с приказката за киселото грозде и лисицата, която казала: "Хм, то не е хубаво", само защото не можела да го стигне", споделяше 80-годишния творец.

Днес, когато Чапа е налегнат от тежестта на годините и разни болести са накърнили обема на неговото "хвърчене" - със сигурност той би искал да го видим такъв, какъвто си беше - неописуем освен с едно име: просто Чапа.

Четете още

Чапа не излиза в жегите, чете книги

Чапа не излиза в жегите, чете книги

Георги Чапкънов - Чапа излезе от санаториума, готви се за Гергьовден

Георги Чапкънов - Чапа излезе от санаториума, готви се за Гергьовден

Забраниха на Чапа да излиза от старческия дом

Забраниха на Чапа да излиза от старческия дом

За ЧРД! Георги Чапкънов-Чапа излиза от хосписа

За ЧРД! Георги Чапкънов-Чапа излиза от хосписа

Реклама
Реклама
Реклама