Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1920737 www.bgdnes.bg

Цветан Цветанов: Виждам омаскаряване и черен PR в кампанията на другите партии

Трябва да се стремим да съживим средния и малкия бизнес. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с жители от Божурище. От там той започна обиколката си на София-област. След това Цветанов посети Костинброд, Сливница и Драгоман.


Правителството е търсило всички възможни механизми за подпомагане на предприятията. Цветанов обясни някои производители са постигнали споразумение да изнасят продукцията си за Катар. Земеделските производители имат възможност за закупуване на техника с европейски пари. Животновъдите и зеленчукопроизводителите трябва да бъдат стимулирани.

Реклама

"Имаме много пропуснати години; младите специалисти трябва да останат в България", смята той.

ГЕРБ може да продължи политиката, която се одобрява от Брюксел. Над 2 милиона българи са напуснали държавата в последните 20 години. Пенсиите трябва да дойдат от работеща икономика, туризъм и земеделие. Един от най-острите дебати в Брюксел беше, когато се обсъждаше финансовата рамка. Четири държави успяха да защитят бюджета си. Една от тях е България, обясни Цветанов на избирателите.

На жители на Божурище, които се оплакаха от мудна администрация, той каза, че електронното правителство ще реши голяма част от проблема. Освен това така ще се създаде и по-добра бизнес среда.

"Работните места са най-важните за държавата. Заложили сме средства за интеграцията на ромите. Основен акцент е поставен върху образованието и трудовите навици", каза още той.

Бившият министър се възмути от начина, по който другите партии се борят за влизане в парламента. "Виждам агресия, омаскаряване, черен PR в кампанията на другите партии. На българските граждани им омръзна омразата и противопоставянето", заяви той.

"Много е важно да имаме самостоятелно правителство, за да не сме зависими и да не правим компромиси. Много по-лесно е да разпределяш отговорността с коалиционни партньори, каза той", смята той.

Реклама

Цветанов засегна и темата с престъпността и корупцията. "Това, което съм правил като вицепремиер и министър на вътрешните работи, е действително да неутрализираме тежката неутрализирана престъпност и корупцията", заяви той на гражданите. В Костинброд той припомни случая с банкера Атанас Тилев, в който през 1995-1996 г. е извършен фалит на една българска банка, след което съдия Мирослава Тодорова преди четири години се е произнесла, но не си е написала мотивите по делото. Вследствие на това - делото се е прекратило, поради изтекла давност.

Цветанов каза още, че в много случаи се е придържал към това - сигурността на жертвите на престъпността да бъде гарантирана. Според него - мониторингът в съдебната система е от интерес за реформата, която трябва да бъде направена в нея, и трябва да се търси отговорност на тези, които бавят делата.

В Драгоман той подчерта, че е много важно да се развие пътната артерия Калотина - София. Над 10 милиона лева са влезли в инфраструктурата при управлението на ГЕРБ, посочи той.

"Не очаквайте от нас да хулим политическите ни опоненти", категоричен беше той.

Обиколката на Цветанов продължава през целия ден. Тя ще приключи вечерта в Самоков, където ще бъде представена листата на ГЕРБ за София-област.

Реклама
Реклама
Реклама