Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1920871 www.bgdnes.bg

Целта на ГЕРБ е магистралният пръстен на България, обяви Лиляна Павлова

„Нашата цел е завършването на магистралния пръстен на България, той е от изключително значение за страната. Няма да се откажем да работим и по изграждането на ж.п. линиите, водната инфраструктура", заяви на среща с Камарата на строителите във Варна Лиляна Павлова. В нея участваха и кандидатите за народни представители от водената от Павлова листа на ГЕРБ Варна - Иван Портних, Николай Апостолов, Нели Петрова, Даниела Панайотова, Благой Иванов и Валери Колев.

По думите й строителството е отрасъл, който дава работа както на кадри с висок образователен ценз, така и на хора с по-ниско образование. „Дава работа и на много посредници в процеса на реализация на различните проекти. Затова ще продължим да работим по изграждането на големи обекти", обясни Павлова. Тя посочи, че през тази година ще има много работа и за малките фирми, тъй като стартира програмата за обновяване на българските домове.

Реклама

„Работим по премахването на търговете по критерия най-ниска цена, това не доведе до нищо добро за фирмите", посочи Павлова.

Строителите повдигнаха въпроса и за изграждането на магистрала „Хемус" и ж.п. линиите, обекти в които могат да се включат като доставчици на материали и услуги. Павлова посочи, че преди да започне строителството на аутобана, трябва да се извършат геоложките проучвания и е напълно реално да бъде изградена в следващите 4 години. „Приоритетна за България е линията Русе - Свиленград, тя е европейска връзка и през следващия програмен период ще има много работа по този проект", каза още тя.

„Варна има огромен потенциал за развитие на публично-частно партньорство, засега то е сведено до един пазар", добави тя. Според Павлова този тип партньорства тепърва ще набират скорост и Варна има шанс да бъде лидер в тях.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама