Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1920880 www.bgdnes.bg

Пловдивската козметичка е пламнала без чужда помощ

Прекратява се делото, образувано по повод смъртта на козметичката Даниела Любомирова от Пловдив. По случая тръгна досъдебно производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство.


Не са установени никакви доказателства, че някой е подтикнал 45-годишната жена да се полее със запалителна течност и да пламне като факла. Това каза пред БЛИЦ районният прокурор Атанас Илиев.

Реклама

Аутопсията е показала, че козметичката е починала от раните си от изгарянията. Справките, поискани от Центъра за психично здраве в Пловдив сочат, че Даниела отдавна, още от 90-те години, е страдала от психически проблеми, шизофрения. Има данни, че тя не е пила лекарствата си, което е довело до изостряне на състоянието и, а в периода, когато е извършила зверския акт над себе си е била изпаднала в депресивна криза, обясни прокурор Илиев.

Това, че не е открита и следа за влияние от друг човек и фактите, че Любомирова е имала проблеми с психичното си състояние е причина да не бъде назначена послесмъртна психиатрична експертиза, както такава бе поискана по случая с четворната смърт на семейство Тепавичарови.

В средата на месец март тази година спортуващи пловдивчани откриха на Младежкия хълм овъгления труп на жената. До нея бяха намерени запалка и туба със запалителна течност. Смъртта на козметичката съвпадна с няколко самоубийства чрез самозапалвания в страната.

Странното, скътано място и късния вечерен час, в който Любомирова е избрала да прекрати земния си път повдигнаха много въпросителни. Причината: Всички самопазапалвания преди това бяха извършени на светло, на обществено място и демонстративно. Това доведе до подозрения, че козметичката не е взела решение сама да пламне. Събраните до момента данни обаче сочат друго.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама