Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1921114 www.bgdnes.bg

Цецка Цачева: Държавата ще връща осигуровките за новоназначен работник по плана на ГЕРБ

3 млрд. евро за малките и средни предприятия са предвидени за следващия програмен период. Това обяви на среща с колектива на плевенската фирма "Екомебел" водачът на листата на ГЕРБ в 15-ти МИР Цецка Цачева. "За да се случи това ни е необходим административен капацитет и добре подготвени специалисти, които да изготвят програми и да печелят финансиране от европейските фондове", допълни тя.


5 млрд. лева предвижда програмата на ГЕРБ за насърчаване на чуждестранните инвестиции. Заложени са и редица облекчения за работодателите за разкриване на нови работни места. "Държавата ще връща социалните осигуровки до 2 г. назад за всеки новоназначен служител", обяви Цецка Цачева и припомни, че винаги когато се говори за растеж на икономиката и устойчиви доходи трябва се обръща внимание на качеството на работната ръка.

Реклама

"Целта е разкриване не на каквито и да е работни места, а на позиици за добре подготвени специалисти, за квалифицирани млади хора и преквалифицирани работещи", допълни водачът на листата с кандидати за народни представители от Плевен. "Това е пътят, за да бъдем конкурентоспособни и да реализираме действително целите, които сме си поставили", категорична беше Цачева.

Почти 1 млрд. лева по програма "Конкурентоспособност" са инвестирани в малки и средни предприятия, в рамките на мандата на ГЕРБ, стана ясно на срещата. "Северна България е приоритет за следващия мандат на ГЕРБ", заяви още Цачева. "Липсата на проектна готовност е причина регионът да остане най-бедния в страната и Европа", уточни тя.

Доказателство за категоричното намерение на ГЕРБ да развива региона е, че повече от 80 милиона лева са инвестирани по изпълнени вече проекти в региона, а още 370 милиона ще бъдат усвоени по програми, по които се работи в момента. За областта цифрата достига половин милиард. Цачева сподели, че напълно осъзнава отговорността пред себе си и останалите кандидати на ГЕРБ, но за могат да изпълнят програмата си е необходимо хората да изберат номер 15 в интегралната бюлетина.

"Победата ни е нужна, защото европейското развитие на България няма алтернатива", настоя Цецка Цачева. Всеки от участниците в срещата имаше възможност да постави и писмен въпрос. Лично Цецка Цачева пое ангажимент да отговори на всеки до 2 дни, а предложенията за развитието на региона да предостави на експертите за включване в програмата на ГЕРБ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама