Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1921997 www.bgdnes.bg

Белите робини най-често българки

Българки и румънки най-често стават жертви на трафиканти на хора. В повечето случаи те са карани принудително да проституират.
Това се посочва в публикувания вчера за първи път доклад на Европейската комисия. От него става ясно, че за две години броят на жертвите се е увеличил с 18%. За периода над 23 600 души са идентифицираните или предполагаемите жертви на подобен род престъпления. Повечето от тях са българи и румънци.
Друга негативна тенденция, посочена в документа, е, че все по-малка част от трафикантите на плът биват застигнати от правосъдието. В рамките на 2 години броят на влезлите в затвора за такива престъпления е намалял с 13%.
62 на сто жертвите са били използвани за сексуални услуги. С цел принудителен труд са били трафикирани 25 на сто. Използването на жертвите за криминални дейности или за продажба на деца е 14 на 100 случая. 61 на сто от жертвите са по произход от държави - членки на ЕС, 14 на сто са от Африка и 5% от Америка. България е една от държавите членки, в които броят на установените и предполагаемите жертви се покачва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама