Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1923195 www.bgdnes.bg

Пловдив на бунт в защита на белодробната болница

Закриването на белодробната болница в Пловдив силно тревожи жителите на града. Това стана ясно на площада на града по време на живото предаване „България избира" на TV7 тази сутрин в града край Марица. Под тепетата се носи слух, че здравното заведение ще бъде продадено на чуждестранен инвеститор и пациентите ще бъдат принудени да плащат за лечението си.


Заместник-кметът на града Димитър Кацарски оправда неясното положение на белодробната болница с тежкото й финансово състояние и подчерта, че учреждението не се закрива, а само се пребазира на друго място. Служители на болницата не останаха удовлетворени от отговора и изразиха опасения, че тя се закрива умишлено, заради интересите на частна фирма.

Реклама

Умишлено или не, кметът на Пловдив Иван Тотев не дойде на площада тази сутрин и недоволството на хората рефлектира основно върху заместника му Димитър Кацарски.

 „Кметът на Пловдив да каже колко хотела има!", това призова пловдивчанка от площада на града в ефир. „Къде е кметът", попита и друга жена. Тя пък настоя Тотев да отговори на въпроса кой му е подарил къщата и джипа.

Освен заради слуховете за благосъстоянието на кмета, Пловдив се бунтува и срещу липсата на нормален градски транспорт.

"Градският транспорт беше ограбен, източен чрез приватизационнна сделка. Тази сага е от 2008 година. Това дружество оттогава се източва с помощта на общинското ръководство", обяви Дани Каназирева от Съюз за Пловдив.

Зам.-кметът Кацарски обаче отвърна, че транспортът е в частни ръце. Предаването, по думите му, е станало преди повече от 8 години. Фирмата, която го е стопанисвала досега, е изпаднала в несъстоятелност и в момента ликвидатори описват имуществото й. Кацарски обясни, че в момента има спечелен проект за градския транспорт.

Пловдивчани попитаха още управниците си защо улиците им приличат на гета, защо общината не е защитила Панаира и защо в бюрата по труда няма работа за хора над 30 години.

Реклама
Реклама
Реклама