Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1923384 www.bgdnes.bg

ДКЕВР ще прави още проверки преди да реши за лиценза на ЧЕЗ

ДКЕВР трябва да извърши още проверки в електроразпределителното дружество ЧЕЗ, преди да има ясно становище дали трябва да бъдат отнети лицензите на „ЧЕЗ Разпределение" и „ЧЕЗ Електро".

Това съобщи шефът на енергийния регулатор Евгения Харитонова след края на първото открито разглеждане на лицензите на електроразпределително дружество ЧЕЗ.
По думите на председателя на ДКЕВР допълнителните проверки на комисията ще бъдат свързани и с минималните и икономически обосновани разходи на дружеството. Ще бъдат проверени и касите, които ЧЕЗ подсигурява на потребителите си, тъй като в момента те използват други фирми.

Реклама

Регулаторът ще провери още веднъж констативните протоколи на дружеството при подмяната на електромерите на потребителите, както и ще обърнем сериозно внимание на доклада на АДФИ, където се посочват сериозни суми, посочи председателят на ДКЕВР и заяви, че ще бъдат повторно обсъдени процедурите на ЧЕЗ по Закона за обществените поръчки.

Харитонова отново подчерта, че отнемането на лиценза трябва да стане в рамките на закона, без никакво отклонение, тъй като дружеството осигурява електрозахранването на цяла Западна България.

Председателят на ДКЕВР увери, че ЧЕЗ ще си понесе глобите по издадените вече административни актове за нарушения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама