Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1924078 www.bgdnes.bg

25 масажистки под прикритие предлагали секс услуги по морето

Двама души са обвиняеми по делото за вътрешен трафик „Масажистите", каза на пресконференция наблюдаващият прокурор Камен Господинов, цитиран от Фокус.

Оказва се, че бизнесмени са открили салони за масажи "под прикритие" - два в Бургас, един във Варна и един в София. Така без никой да се осъмни, собствениците склонявали масажистките към проституция. Момичетата действително били наемани за масажистки и вършели тази работа, но шефовете им заплащали повече, ако предлагат и други услуги.

30% от спечеленото от предлаганите секс услуги оставало за момичетата, а останалите пари отивали при клубовете. В схемата са замесени 25 момичета. 

Организатор на трафика е Владимир Ципищук, който отговарял за цялостна дейност. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража", а партньорът, който отговарял за масажните салони в Бургас, е пуснат под парична гаранция.

„Робството е забранено. Не може да има робство в днешно време, а това се случва. Не може един човек да употребява други човешки същества като стока и като своя собственост, дори и пострадалите от трафик на хора, т.е. жертвите да са съгласни с това поради някакви икономически съображения", заяви прокурор Господинов.

В момента прокурорът очаква насрочване на делото, което е внесено с обвинителен акт в съда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама