Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1925243 www.bgdnes.bg

Мирослав Ненков: Бих забранил цигарите като всякакъв вид забавление

Проблемът в здравеопазването не е в парите, а в управлението им, заяви зам.-здравният министър Мирослав Ненков в "Здравей, България". "Промяна на управлението на парите ще доведе до структурна реформа в здравеопазването, което ще е трудно осъществено политически", смята Ненков.


Преструктурирането на болничната помощ неминуемо ще мине през затваряне на здравни заведения. "Има 2 варианта на поведение: да проспим тези 2 месеца и или да продължим политиката на предходното правителство. Ние избрахме да продължим започнатото", каза още министърът.

Реклама

Той съобщи, че се подготвя малка, но съществена промяна в наредбата за трансплантации. Електронното здравеопазване е една тема, която по-добре да не подхващаме. Електронното досие е първата стъпка към електронно здравеопазване. Ако някои на ваше име изпише талон, вие ще алармирате здравните власти", поясни Нинков смисълът на електронното досие.

"Ако зависи от мен ще забраня цигарите като всякакъв вид забавление. Давам си сметка, че на заведенията им трудно. За пушачите не мисля", така коментира темата за тютюнопушенето министърът.

На въпрос защо не е заминал за чужбина като анестезиолог, той отговори така: "Аз съм от вкореняващия се тип хора. На мен тук ми харесва - харесва си ми тук с дупките по пътищата и цялата мръсотия".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама