Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1925383 www.bgdnes.bg

Управителка на ресторант и китайски студент загинали в Бостън (снимки)

Властите в САЩ съобщиха името и на втората от трите жертви на терористичната атака в Бостън. Това е 29-годишната управителка на ресторант на улицата с експлозиите Кристъл Кемпбъл, съобщи Би Би Си.

Преди това стана ясна и самоличността на осемгодишното момче, загинало при експлозиите на финалната линия на маратона. Малкият Мартин Ричард чакал баща си, който участвал в надпреварата, за да го прегърне, след като финишира.

Името на третата жертва не е известно, но вече е ясно, че той е китайски гражданин, който е бил студент в Бостънския университет. От университета потвърдиха това, но не обявяват името, преди да бъдат уведомени близките на загиналия.



Кристъл Кемпбъл е от Медфорд, Масачузетс. Била е управител на ресторант в Арлингтън. Нейният баща Уилям Кемпбъл описа покойната си дъщеря като „най-любвеобилното момиче на света". „Тя помагаше на всеки, в момента съм ужасно шокиран. Просто сме опустошени", разказа покрусеният баща.

Майката на Кристъл - Патрисия Кемпбъл разкрива, че дъщеря й е била на маратона, за да подкрепи свой приятел. „Тя беше красив млад човек. Обичаше животните, обичаше хората. За нас това е огромна загуба".

Заради объркване в болницата, на родителите на Кристъл най-напред било казано, че животът й е вън от опасност и че тя ще се излекува от нараняванията си. Малко по-късно на семейството било съобщено, че дъщеря им е мъртва.

Реклама

Фитнес клубът на Кристъл разпространи изявление, в което се казва, че са загубили един от най-ревностните си членове. „Моля, отделете само един момент, за да прочетете това. Запалете свещичка, кажете молитва за нашата загуба", се казва в съобщението на клуба.

В социалната мрежа фейбук за броени минути беше направена и група в памет на Кристъл.

Разследването на експлозиите в Бостън разпространи за медиите снимки на това, което според ФБР и министерството на вътрешната сигурност може би са останки от бомбите и чантите, в които са били оставени на улицата. На тях се виждат останки от тенджери под налягане, сачми, пирони, кабели, батерии, платки и разкъсана синтетична материя, за която се предполага, че е от чантите с бомби.

Специалният агент на ФБР Ричард Делорие заяви на пресконференция, че останките ще бъдат изпратени за подробни изследвания в лабораторията на бюрото в Куонтико, щата Вирджиния. Там експертите ще се опитат да възстановят конструкцията на самоделните устройства. Той добави, че разследването е в самото си начало, никой не е поемал отговорност и обхватът на евентуалните заподозрени и мотивите им е изключително широк. Дори да имат някаква водеща версия, от ФБР не дават никаква насока на публиката и само призовават да се помогне за събиране на максимално информация за събитията.

"Все някой знае кой го е сторил", каза Делорие и посъветва хората да съобщават за съмнителни неща и да предоставят снимки и видео от мястото.

Реклама
Реклама
Реклама