Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1925402 www.bgdnes.bg

Банда от осем души разкости стоманобетонна конструкция

Осем мъже са задържани от служители на полицията в Нова Загора по време на полицейска операция. Групата е била специализирана в кражба на метали.


При извършване на обход и провеждане на мероприятия за засилено полицейско присъствие в западната част на кв. "Индустриален" в гр. Нова Загора, във връзка със зачестилите кражби в района, са задържани осем мъже на възраст между 43 и 20 години от кв."Шести".

Реклама

Те са разбивали вече разрушени стоманобетонни конструкции в запустял частен терен. Задържани са за 24 часа в районното полицейско управление и са им съставени актове по чл.55 от ЗМВР.

Полицейските служители многократно са предупреждавали лицата, занимаващи се с подобна дейност, че това е изключително опасно за тях, поради състоянието на разрушените сгради и от възможността да бъдат ударени от падащи предмети или някой да се самонарани.

Многократно са налагани административни мерки за неизпълнение на полицейско разпореждане, но това не води до намаляване на посегателствата върху съдържащи желязо постройки и конструкции.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама