Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1928000 www.bgdnes.bg

Дупка убиец зейна на мост

Иво АНГЕЛОВ

Двуметрова дупка се отвори на мост по главния път Русе - Варна и застрашава живота на преминаващите автомобили, научи "България Днес".

Ямата е с размери 210-120 сантиметра и е с дълбочина 12,5 см, показа измерване, извършено от пътни специалисти. Асфалтът около пукнатината е нагънат и дупката се уголемява. Ямата е зейнала на моста над река Русенски Лом, който е до русенското село Писанец. Пътният участък е много опасен, защото мостът е в ниското и идващите и от двете страни превозни средства се спускат с голяма скорост и може да се стигне до тежки пътни произшествия, ако мястото не бъде обезопасено веднага.
Пътуващите по пътя Русе - Варна от дълги години се оплакват от тежкото състояние на трасето заради многобройните ями. На места по отсечката текат ремонти на парче, но липсва цялостно обновяване на пътя, който свързва дунавската и морската ни столица.
Този проблем с дупка убиец на пътя е характерен за региона, след като пролом се отвори по-рано през месеца и на Дунав мост. Пътят бе временно затворен, но преди седмица движението е възстановено. От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че решението на проблема е временно, а не окончателно. В момента върху деформирания панел са поставени 3-сантиметрови метални плочи, а натоварването е разпределено върху здравите части от конструкцията. Преминаването на камиони по моста става само в едното платно със скорост до 20 км/ч.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама