Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1928027 www.bgdnes.bg

Любовта и разводите в политиката

Бисерка БОРИСОВА
Избори, загуби, победи - това всичко е част от живота на политиците.
Каквито и да са управниците ни, от какъвто и "цвят и калибър" да са, то едно нещо обединява всички - любовта. Кога слънчева и ясна, кога драматична като буреносен облак, но любовта си е любов и не подминава дори най-големите политинтриганти.
Доказа го и лидерът на БСП и бивш премиер Сергей Станишев, който от няколко години официално живее с пиарката Моника Панайотова. Преди това тя бе съпруга на банкера и кандидат за кмет на София от БСП Венци Йосифов. Любовта обаче не търпи граници и партийни повели. По време на президентската кампания през 2001 г. Станишев и Моника се сближават доста - докато работят за успеха на кандидата за държавен глава на левицата Георги Първанов. По това време Сергей има дългогодишна връзка с топжурналистката Елена Йончева, а Панайотова още е с фамилия Йосифова. Колко силна е била тръпката помежду им и кога реално е започнала връзката им си знаят само те. Обществото научи, че са двойка, през 2011 г., когато Моника вече бе бременна с дъщеря им Дария. Сега Сергей и приятелката му вече чакат второ дете - според прогнозите момче. А малко след парламентарния вот на 12 май обещават да узаконят официално връзката си, като сключат граждански брак.
Макар и официално да не се е развел, нова жена от почти 4 години има и в живота на бившия финансов министър Симеон Дянков. Неговата избраница е младата му бивша съветничка Ирина Велкова. Очевидно любовта на Дянков към Ирина е толкова голяма, че заради нея той се вкара в поредица скандали и стана буквално за смях. Първо го намрази цялото министерство, което Велкова превърна в кучкарник. Безцеремонната министерска фаворитка домъкна във ведомството кучето Джиджи, което спеше в специален кош в кабинета на Симеон Дянков и лаеше по коридорите. Фразата "Мони, цункай Джижди" се превърна в символ на цялото финансово министерство и то стана обект на присмех. В допълнение Дянков опука купища народна пара, за да води любимката си на екзотични командировки в чужбина, а специално за рождения й ден така нагласи нещата, че на държавни разноски двамата се озоваха във Виетнам. Стигна се дотам, че депутати от БСП да поставят въпроса за задграничните воаяжи на дуото Ирина-Симеон по време на парламентарен контрол! Накрая дори нервите на премиера Бойко Борисов не издържаха и той нареди на вицето си да не му се мярка пред очите в компанията на Велкова. Впоследствие Дянков бе окончателно разлюбен не само от ГЕРБ, но и от американската си съпруга Каролина. Последните слухове са, че тя е поискала развод и е натирила шавливия си съпруг при младата му приятелка.
Официален развод споходи и други бивши или настоящи кадровици на ГЕРБ. Ексминистърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков се ожени за дългогодишната си приятелка Любов Георгиева малко след като стана част от правителството през 2009 г. Бракът им не изтрая дълго - едва 2 години. Според една от версиите виновен бил бившият премиер Борисов, защото товарел Трайчо с много работа и не му оставял време за семейството. Според друга - Трайков бил обхванат от "синдрома на богаташа" - първо сменя работата, после колата, после жената. Първоначално се заговори, че Трайчо Трайков бил съсипан след раздялата, посърнал, свалил килограми, а косата му започнала да побелява. По-късно се разбра, че още половин година преди развода в сърцето на Трайков вече имало друга жена - сътрудничката му Милена. За аферата се шушука още от лятото на 2011-а година, когато министерството на икономиката направило тиймбилдинг. Клюката гласи, че Милена пострадала при екстремен рафтинг на река Струма, а министър Трайчо се хвърлил самоотвержено да я спасява. Когато започнал да й прави дишане уста в уста, останалите служители забелязали, че влагал "прекалено много страст в действията си".
Развод споходи и правосъдния министър Диана Ковачева - и то по нейна инициатива. Ковачева изживя истински кошмар по време на  раздялата с бившия си мъж Венцислав Караджов - заради имотни скандали. На процесите в съдебната зала министърката и нейният съпруг избухвали в люти разпри и скандали, като понякога заседанията били прекъсвани, за да се успокоят, разказаха очевидци. Особено голяма била драмата, докато Диана и Венцислав спорели за родителските права върху 7-годишния им син Петър.
Не мина без скандал и "прясната свалка" между двамата депутати от БСП Мая Манолова и Ангел Найденов. И тук като че ли семейните драми бяха много по-големи от клюкарските коментари. Съпругата на Найденов - Нина, не скри огорчението си. "Бях съкрушена, когато Ангел ми поиска развод. До последно имахме добри взаимоотношения - сподели тя. - От известно време насам усещах, че има друга жена в живота му, но смятах, че това е буря, която ще премине", признава още д-р Найденова. Реалността обаче си е реалност, а любовта - любов. Ангел и Мая вече са официално заедно, а връзката определено им се отразява добре. Устатата соцдепутатка вече е с фигурка като на момиченце, а на ентусиазма, с който подбира гардероба си, могат да завидят много стилисти.

И Борисов осъмна с афера

Откакто официално се раздели с банкерката Цветелина Бориславова, името на премиера Бойко Борисов непрекъснато е набърквано в любовни афера. Към спрягания до момента антураж от журналистки и манекенки се прибави и името на министърка - Лиляна Павлова. Клюката затръби, че тя дори се развежда. "Това е абсурдна измислица! Не се развеждам. Имаме прекрасни взаимоотношения в семейството, с премиера си общуваме семейно заедно със съпруга ми", отсече обаче Лили Павлова.


Доган смени цял харем съпруги


Едва ли някой политик ще успее да надмине "харема" на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган. В момента той живее на семейни начала с бившата манекенка Алтен Алиева, но се говори, че имал и нова тръпка. Първата дама в живота му пък е Таня Желязкова, която е до него, докато лежи в затвора. Втората съпруга е Айсехел Руфи, с която се разделят с много скандали. Място в живота на Сокола намира и сътрудничката му от началото на 90-те Айтен Терзи. Преди няколко години се разбра, че от нея Доган има незаконен син - Айан Терзи, който години е крил в Дулово. Последната законна съпруга на Сокола Ц Ширин Карнобатлъ, работи като продавачка в мол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама