Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1942750 www.bgdnes.bg

Емилия Масларова: Пета година ме тормозят!

"Вече пета година аз и семейството ми сме подложени на тормоз заради атаките срещу мен" - проплака вчера пред съдебната зала бившият социален министър Емилия Масларова. Тя е подсъдима заедно с още петима души за присвояване на 11 милиона лева от парите за изграждане на социален дом в Стара Загора. Според прокуратурата сумата била източена чрез фалшиви счетоводни документи.
Масларов призна, че се притеснява от изхода на процеса и реторично попита: "Кой не би се притеснявал на мое място?" "Приписват ми какво ли не, вече не знам за какво ме съдят", заяви бившият социален министър.
Тя обяви, че няма вина, защото Административният съд е решил, че няма нарушения на Закона за обществените поръчки. "Всичко е минало по реда си, аз трябваше само да сложа подписа си", каза Масларова.
Процесът срещу нея, Димитър Димитров и Иван Пенев от социалното министерство и бизнесмените Венцислав Драганов, Росен Стефанов и Михаил Методиев цикли вече повече от година. Причината е, че в края на 2011 г. съдията Димитрина Ангелова излезе в майчинство. Вчера тя не можа да даде рестарт на делото, понеже защитата не могла да се запознае с 5 нови папки с доказателства, както и със становище от социалното министерство.
Адвокатът на Масларова - Ина Лулчева, обясни, че се е подготвяла за друго тежко дело и не е успяла да прочете новите материали. Други защитници също се оплакаха, че са попаднали в същата ситуация.
Съдия Димитрина Ангелова отчете обемността на съдебно-счетоводната експертиза и призна, че множеството нови документи изискват време за запознаване. Така следващото заседание бе насрочено за 17 юни. Очаква се тогава да бъде разпитан и бившият заместник на Масларова - Лазар Лазаров.
Още в началото на процеса един от основните свидетели на прокуратурата - Тодор Павлов, се отрече от показанията си. Пред разследващите бе казал, че носел на бившата министърка пачки с пари в черни пликове.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама