Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1943087 www.bgdnes.bg

Мирослав Найденов: Аз и целият Министерски съвет сме подслушвани с разпореждането на Цветанов

Усещах, че съм подслушван. Категорично смятам, че незаконно съм подслушван 3 години и половина от МВР, заяви Найденов. МВР по времето на кабинета „Борисов" масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството. Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Относно делото, което се води срещу него, Найденов припомни, че то е заведено през 2009 година и е държано до сега, за да бъде активирано по време на предизборната кампания. Мотивите са странни, за намерение на даване на подкуп и то към мой подчинен за връщане на ДДС. Оказвал съм влияние за обществена поръчка в полза на фирма, която е загубила търга, коментира Найденов.

Реклама

Подслушването е нещо, което със сигурност не трябва да се случва и Цветанов трябва да слезе от политическата сцена и да изчисти името си, категорично заяви Найденов. Така влачиш партията си и държавата си надолу. Ако прокуратурата продължаваше да слугува на МВР, аз нямаше да изляза сега и да говоря, но сега имам смелостта да го направя. Трябва да дам кураж и на останалите, които искат да говорят. Борисов не знаеше какво ще кажа днес, но имах моралното задължение да го кажа.

Найденов подкрепи думите на Емил Димитров, че Цветанов е отстранил всички близки до Бойко Борисов. Ако не подкрепим прокуратурата, ако не кажем "царят е гол" ще продължи това политическо мракобесие. Ако страхът витае няма да се оправим, има хора в тази партия, които работят от сутрин до вечер, и аз съм работил за тази партия, каза той.

Когато БСП извади моето дело, никой не попита как това дело се разсекрети и стигна до някой, който може да го чете. Отначало дори не искаха да ме запознаят с материалите по делото. Опитът да бъда набеден и дискредитиран идва от Калина Илиева, която с измама и фалшива диплома стана шеф на ДФ "Земеделие". Има запис, от който става ясно, че тя говори с някой да свидетелства срещу мен. Прокуратурата да каже защо ги няма тези записи.

Цветанов и всички висшестоящи знаеха за този запис. Не мога да си отговоря защо тогава делото стоя и чака толкова време да бъде активирано. Практически опозицията го активира, но те нямат юридическите лостове - направил го е някой с по-голяма от министерската власт - вицепремиер, премиер, председател на НС, президент.

Вярвам, че Борисов няма нищо общо. Изключвам и президента. Имах сложни отношения с Дянков, но те не бяха лични. Той е имал влияние да направи нещо такова.

Аз не съм организирал подобна цензура. Никога не сте ми спестявали въпроси като съм идвал и винаги съм отговарял. Така коментира бившият земеделски министър Мирослав Найденов скандала с Митко Цонев отпреди няколко дни. (Цонев зададе въпрос на Б. Сарафов за делото срещу Найденов и от слушалката му се чу в микрофона, че продуцентът лично го е помолил да не задава този въпрос, бел. р.)

Реклама
Реклама
Реклама