Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1943466 www.bgdnes.bg

Лара отвлечена от Йоско?

Сливенският гангстер Йосиф Йосифов - Йоско е сред заподозрените като поръчители на отвличането на Лара, дъщерята на кокаиновия крал Брендо. Това разкриват столични антимафиоти.

Съмненията срещу Йоско се дължат на обстоятелството, че няколко от есемесите, които похитителите на Лара пратиха на майка й Моника Добринова, са пуснати в непосредствена близост до имението на Йосифов в столичния квартал "Бояна".

Реклама

43-годишният Йоско живее на около 500 метра от Брендови в баровския столичен квартал. Йосифов обитава имение, което някога е принадлежало на естрадната прима Лили Иванова, а след това - на разстреляния мафиот Фатик. През 2005-а Йоско придобива официално имота, след като плаща над 1 милион евро на наследниците на Филип Найденов.

Йосиф Йосифов - Йоско поддържа противоречиви отношения с Брендови. Допреди две години сливенският гангстер бил ортак с Евелин Банев в няколко инвестиционни проекта - фонда "Хоум Фор Ю", който е финансиран с пари на Брендо и фамилия Добринови, построи няколко сгради по Черноморието по поръчка на Йоско и брат му Пламен. Самият Йосифов пък осигурявал охраната в комплекса на Брендо в курорта Лозенец "Оазис". Всяко лято около 30-40 здравеняци от Сливен охранявали чутовния хотелски комплекс на Южното Черноморие. Миналото лято обаче гардовете на Йоско били сменени от съпругата на Евелин Банев - Моника.

Ако версията на криминалистите, че Йосиф Йосифов - Йоско е замесен в похищението на Лара се окаже вярна, то тогава отвличането едва ли е било заради парите от откупа - Йоско е мултимилионер. Тогава излиза, че Лара е похитена за отмъщение и платеният откуп за нея е хонорарът за главорезите, които са я отвлекли по поръчка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама