Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1943926 www.bgdnes.bg

Унищожиха близо 1 млн. къса контрабандни цигари

За трети път през тази година се унищожават конфискуваните без бандерол цигари. Това се извършва чрез механичното им нарязване на специална машина в присъствието на митнически инспектори.


Всичките тези цигари са били конфискувани на митническия пункт „Капитан Петко Войвода" а към тях са добавени и иззетите контрабандни количества от магазинната мрежа на Хасковска и Кърджалийска област. Същевременно пристигна нова информация от Областната дирекция на МВР-Хасково, в която се съобщава за конфискувани нови количества цигари.

Реклама

Служители на служба БОП са проверили лек автомобил Ауди 100. Автомобилът работел с газова уредба и проверяващите констатират необичайна плътност на резервоара. Налага се демонтирането на задната греда където е открит тайник с 410 кутии цигари без бандерол. Цигарите са конфискувани и ще бъдат унищожени при едно от следващите пускания на машината за рязане.

Само при този опит за контрабанда държавата е ощетена с 1 248 лв от неплатения акциз. На нарушителя е съставен акт и е образувано досъдебно производство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама