Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1943951 www.bgdnes.bg

Автомонтьор стана миньор и издъхна в първия работен ден

Най-добрият автомонтьор в Дупница Димитър Сърбински влезе на 500 метра под земята в мини „Въгледобив" АД в Бобов дол, за да натрупа стаж за пенсия, но още в първия работен ден издъхна от инфаркт.


59-годишният мъж дълги години работил като шофьор към Енергото в Дупница, но бил съкратен и не му достигали 2 години и 4 месеца, за да се пенсионира. Решил да започне работа като миньор, за да набере необходимия брой точки.

Реклама

Във вторник бил първият му работен ден. Сутринта му бил направен инструктаж по безопасност на труда, а след обяд влязъл в забоя на 500 метра под земята. След няколкочасова работа изведнъж му прилошало и докато колегите му реагират, Димитър издъхнал. Тялото на мъжа било изнесено веднага на повърхността, но пристигналият спешен лекарски екип само констатирал смъртта на Димитър. Причината за нелепата му кончина най-вероятно е инфаркт.

Димитър Сърбински е семеен, с едно дете. Уважаван от близки и приятели заради трудолюбието, сръчността и отзивчивостта си. Трагичната вест потресе дупничани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама