Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1944028 www.bgdnes.bg

Обичам прахосмукачката

Дете с рядка генетична малформация е изключително привързано към прахосмукачки.

9-годишният Лейн страда от синдрома на Уилямс - наследствена мутация на хромозомите, която предизвиква неадекватно поведение и странни реакции в определени ситуации. Момчето от английското графство Есекс се отличава с особени черти на лицето и прилича на елф, разказва в. "Дейли мейл".

Лейн е приветлив и добродушен и както повечето си връстници по съдба - крайно доверчив. Типична негова черта е вманиачаването по предмети. Хлапето събира прахосмукачки, които обсебват почти цялото му съзнание.

Реклама

"Когато се уморява от дългите разходки в супермаркетите, аз му казвам, че накрая го чака награда - посещение в магазин за битова техника. Той е в състояние часове наред да разглежда всички модели прахосмукачки", споделя бащата Марк Фонтейн. По думите му Лейн се отнася към уредите, както мнозина се интересуват от автомобили - знае наизуст всички модификации, проучва серийните им номера, изучава в подробности и най-дребния детайл.

Момчето има вкъщи 17 прахосмукачки и постоянно врънка родителите си да му купуват нови. Но освен колекционерската страст Лейн обича и да чисти с тях, а най-голямата му радост е да отмени майка си в домашната работа.

Наскоро той беше и герой в документално предаване на тв канала "Ченъл 4". След като го показаха по телевизията, от манията му се заинтересува и верига хотели. Нейни служители посетиха семейство Фонтейн, за да помолят Лейн да избере най-добрите прахосмукачки за техните стаи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама