Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1944220 www.bgdnes.bg

След 14 г. хамбургер става за ядене (Хранителен ужас)

Хамбургер на най-известната в света верига за бързо хранене се запази читав в продължение на 14 г. и все още става за ядене.
Шокиращото разкритие направи Дейвид Уипъл от щата Юта. През 1999 г. мъжът решава да докаже на приятелите си, че сандвичите за масова консумация са бъкани с консерванти и са плод на химия. Затова Дейвид се бърка с няколко долара и купува бургера, като го оставя да престои един месец на открито. Идеята била близките му да видят, че питката и плънката в нея ще останат непроменени. Уипъл се разсеял и забравил за намерението си. Две години по-късно нахлузва едно от якетата си и в джоба му намира сандвича.
"Когато го видях, останах изумен от това, че все още изглеждаше апетитно, а формата му не се бе променила нито на милиметър", разказва любознателният американец. Обезпокоен от видяното, Дейвид решава да продължи с експеримента и оставя хамбургера да престои още няколко години. В крайна сметка преди дни решава да разкрие тайната на семейството и познатите си.
"По бургера нямаше никаква мухъл, а още по-малко пък странни миризми. Единственото краставичката се бе разложила", твърди Уипъл. Човекът осъзнава, че хлебчето с кайма може да се окаже истинска находка, от която да спечели малко пари, и решава да го обяви на онлайн аукцион. Цената на сандвича много скоро достига сумата от 2000 долара в сайта за електронна търговия "Ибей". В последния момент обаче мъжът решава да спре наддаването и изтегля продукта.
"Реших да ползвам хамбургера с образователна цел. Искам да покажа на внуците си вредата от нагъването на боклуци от шумно рекламираните вериги за бързо хранене. Те трябва да знаят какво какво ядат и в никакъв случай да не се доверяват на рекламите по телевизията", категоричен е Дейвид.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама