Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1944233 www.bgdnes.bg

Прокуратурата: Има реална опасност за Найденов, изнесе още данни. Той е защитен свидетел

Според наблюдаващия прокурор има реална опасност и затова бившият министър на земеделието Мирослав Найденов е защитен свидетел. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

По повод изказване на Мирослав Найденов по телевизията тази сутрин, той беше призован в качеството си на свидетел, заяви още тя.

Реклама

По искане на свидетеля са взети мерки и му е осигурена охрана. По думите на Арнаудова етапът, на който се намира разследването, не позволява да се разкрива повече информация.

На въпрос защо са разпространили твърдения за това къде и кога ще бъде разпитан Найденов, Арнаудова отговори, че може би е станала някаква грешка и каза още, че докато се е организирала охраната, която е поискал, той е останал в сградата на Съдебната палата.

В разпита пред прокуратурата Мирослав Найденов е потвърдил изнесените данни по телевизията, но е посочил и нови обстоятелства, каза говорителят на Софийска градска прокуратура.

„Според наблюдаващия прокурор може да възникне или е възникнала опасност за живота на свидетеля Мирослав Найденов", допълни Арнаудова.

Тя обясни, че разпитът на Найденов е започнал скоро след изявлението му по телевизията сутринта и съобщение до медиите е изпратено веднага след приключването на разпита. Найденов е разпитан в Съдебната палата.

„Искането на Найденов е да му бъде назначена лична защита. Има два вида защитени свидетели, едната е защитен свидетел, другата е назначаване на лична охрана. Всички данни, които са станали ясни по това досъдебно производство, ще бъдат проверени и по други способи", обясни Арнаудова.

По информацията, която има тя, охраната на Найденов от МВР би трябвало да е пристигнала.

Реклама
Реклама
Реклама