Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1945447 www.bgdnes.bg

Татуиран сред похитителите на Лара

Татуиран мъж е сред похитителите на дъщерята на Брендо - 10-годишната Лара Банева. Момиченцето не може да напуска страната заедно с майка си, защото непрекъснато е привиквано на разпит, научи "България Днес" от разследващи. Те разкриха, че полицаите показвали снимки на момиченцето на видове татуировки с надеждата да разпознае някоя от тях.
Лара бе отвлечена пред дома си на 5 март около 7 сутринта. Тя бе в неизвестност 47 дни и бе освободена близо до Шесто РПУ на 21 април. Според непотвърдена информация за нея е платен откуп от 500 хиляди евро.

Детето било в прекрасно здраве и дори разказвало, че бандитите рецитирали стихове, за да я забавляват, разкриха още разследващите. Малката Лара няма да ходи на училище до края на годината. В момента си почива вкъщи, но още не се е виждала с любимата си първа братовчедка Дара. Предстои обаче двете момиченца да прекарат почивните си дни заедно, като ще бъдат заведени от майките си някъде около София.
Междувременно майката Моника също е редовно на разпити. На цялото семейство било забранено да чете пресата.
Всички български банки дебнат за парите, които похитителите на Лара Банева получиха като откуп. Финансовите учреждения у нас са получили от разследващите номерата на банкнотите. Те са предупредени, ако засекат белязана банкнота, да сигнализират веднага на службите и да кажат откъде са я получили. Така полицията се надява да стигне до притежателя й и да разкрие похитителите на момиченцето.
При подобно проследяване разследващите откриха банкнота от откупа за отвлечения от "Наглите" Румен Гунински в дома на Антон Петров-Хамстера. Оказало се, че в чантата на жена му имало 100-левова банкнота със сериен номер, който съвпадал с белязаните над 600 хил. лв., платени за освобождаването на пленника.

Брендо на рождения й ден

За 11-ия рожден ден на малката Лара, която бе 47 дни в плен, майка й Моника подготвя огромно тържество. Освен близките и приятелчета на него щял да присъства и баща й - соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо, който в момента е в италиански затвор. Празникът трябвало да бъде през средата на юни, когато бил рожденият ден на момиченцето, разкриват близки до семейството. Не е ясно дали Брендо ще бъде екстрадиран по това време за дело или адвокатите му ще направят специално искане за промяна на мярката му, тъй като в момента срещу него тече дело за трафик на кокаин в Милано и той е за постоянно в ареста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама