Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1945481 www.bgdnes.bg

3-годишният Асен убит, защото плачел

3-годишният Асен Инджев, който се издирваше почти седмица, бе открит убит. Трупът на малкото момченце бе намерен вчера в река Марица. Той бил изхвърлен в чувал и завит с одеяла. Чувалът бил завързан с камък, който държал тялото на дъното на реката.
За убийството бе задържан 35-годишният Ирхан Камбуров от Пловдив. Срещу него Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за умишлено убийство. Мотивът за зверството били битови неуредици. Пред разследващите задържаният признал, че се дразнел от това, че детето непрекъснато плаче. Затова го пребил до смърт. Експертиза ще каже причината за смъртта.
Ирхан, по прякор Замбака, бил приятел на бащата на детето - Кольо, който живее и работи в Германия. Освен това той дал подслон на майката Мария, която има общо 7 деца.

Майката на момчето също е сред заподозрените за убийството. Тя се оплете в показанията си, като обяснила на полицията, че оставила детето да си играе в парк на ул. "Босилек" и отишла да му купи вафла. Малчуганът нямало как да избяга, защото бил с гипсиран крак. По-късно се разбра, че Асен е бил пребиван системно. Крачето му било счупено от пореден побой, затова е бил с гипс от кръста до пръстите.
Асен изчезна на 17 април в Града под тепетата, но бе обявен за издирване два дни по-късно. Това накара разследващите да се усъмнят в показанията на роднините.
Тъй като задържаният Ирхан отказваше да говори, полицията проверяваше в района на „Столипиново“, където живеели заподозрените роми, за да търси трупа на 3-годишното момченце. Във вторник близо 7 патрулки блокирали Арман махала и започнали масови обиски. Именно там преди години Мария е живяла с мъжа си и децата, а след това къщата им е изгоряла.

Мария има общо 7 деца, но се е грижела само за 4 от тях. След изчезването на Асен три от тях - 17-годишната Диана и двете й братчета, на 5 и 7 г., са настанени в кризисен център. Причината е, че Мария е на успокоителни и не може да се грижи за тях.
За изчезването на Асен се появиха различни версии. Разследващите проверяваха вариантите дали той не е отвлечен или продаден в чужбина. Полицията го търсеше няколко дни, като съобщи, че Асен не знаел български, а само турски. Отговарял на името Умут, което означава надежда. В издирването на момченцето се включи дори Интерпол, който го обяви в списъка си с изчезнали хора, търсени с жълта бюлетина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама