Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1945486 www.bgdnes.bg

Канибал преглъща отхапан нос в затвора

Явор Геров, който стана известен като Пловдивския канибал, влиза за 11 месеца в затвора. Това реши Окръжният съд, като постановлението е за това, че 24-годишния Гергов отхапа носа на своя връстник Димитър Рангелов. Канибалът трябва да плати на Рангелов и 5000 лв. обезщетение.
Инцидентът стана в заведение “Де Ниро” в жк “Тракия”, където случайно двамата се засичат. Геров и Рангелов си разменят обидни реплики и се сбиват. В мелето Явор захапва за носа противника си. Димитър усеща болка, но не разбира първоначално какво се е случило. Качва се в таксито и там шофьорът му казва: "Момче, носа ти го няма!" Обръщат колата и в крайна сметка намират органа, слагат го в лед и отиват в болницата. Следва серия от операции.

Футболният хулиган от агитката на пловдивския "Локомотив" Геров ще изтърпи ефективно и предна условна присъда от година и шест месеца за подобно садистично нападение, тъй като отхапването на носа се случва в рамките на изпитателния срок. То е от 13 март 2011 г. Тогава четирима младежи - Николай Адамов, Мирослав Николов, Матей  Попов и Тодор Гайдаджиев, били в заведение „Ноу сенс”, където  празнували  именния ден на Гайдаджиев. Малко след 2 ч. Николов предложил на Адамов да излязат извън заведението на чист въздух и да изпушат по цигара. По същото време  от другата страна на улицата бил Геров. Докато пушели, свидетелите забелязали подсъдимия, за  когото знаели, че е запален привърженик на "буферите" и го познавали като доста конфликтна и агресивна личност. Отделно от това Адамов бил споделил с останалите свидетели, че с подсъдимия имали конфликт преди около 2 години, при който Адамов бил пострадал, тъй като бил облечен с тениска на футболен отбор „Ботев”.

Затова Николов, виждайки Геров, предложил на Адамов да се прибират в заведението и тръгнал веднага натам. Адамов останал, за да допуши цигарата си. В този момент до него се доближил Геров, като застанал заплашително непосредствено пред него. Адамов го попитал какво иска, като същевременно го избутал с ръце встрани от себе си и двамата се сборичкали. Николов и Попов, които видели подсъдимия и свидетеля на земята, се опитали да ги разтърват, но не успели. По време на боя Геров силно захапал със зъби лявото ухо на Адамов и стиснал силно и откъснал голямо парче месо. След това Геров изплюл отхапаното ухо и побягнал.
Веднага били уведомени органите на реда, като на местопроизшествието пристигнал полицейски патрул. Младежите им казали кой е извършителят. На мястото на престъплението ченгетата открили ухото на Адамов. Ушната мида била поставена в чаша с лед, след което предадена на пристигналия екип на Бърза помощ, който откарал Адамов в болница.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама