Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1947173 www.bgdnes.bg

Борисов: Паралелни структури на МВР подслушват в държавата

В държавата има паралелни структури на МВР, след като бяха изнесени записите, заяви в Стряма експремиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БНР.

"Аз вече колко време коментирам, мълча си и съм убеден, че рано или късно ще излезе, че има паралелна структура в държавата, която действа, работи, записва, манипулира , компилира. Аз само знам, че от дома си не съм излизал. Така че, ако някой там ме е накачил с мероприятие - частни - се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците, които правят всичко това. Те не са толкова анонимни, колкото изглеждат, каза Борисов. Коментарът бе направен няколко часа след като в медиите бяха изпратени записи от разговор на Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов изпълнени в вулгарности и цинизми. Вчера Мирослав Найденов директно обвини Цветан Цветанов за масовото незаконно подслушване в страната.

На въпрос, кои са те, той казва: "Просто МВР се използва само за мюре. Други много по - мощни паралелни структури работят, за да влошат и бизнес климата, и всичко това, което се случва в България", каза той. "Така че това е проблемът, а вече техниката е толкова съвременна, че могат да правят всичко с гласовете на хората, но това, което съм убеден за предизборната си кампания и от времето, когато не съм премиер, аз си живея в Банкя - това означава, че наглостта и подлостта на тези хора стигат да ми слушат дома. И това означава, че Станишев и неговата шайка около него, която работи за него, защото той е преносител на сигналите - нищо старо не е забравил и нищо ново не е научил", коментира бившият премиер.

Реклама

Борисов допълни още, че според него е възможно в тези паралелни на държавните институции структури, за които спомена, да има и служители на МВР. Той не изключите тези структури да разполагат с коли - близнаци на тези на вътрешното ведомство. Борисов подчерта, че се е отказал да слуша днешните записи, затова и не може да каже дали са автентични. Категоричен е също, че доверието му към Цветан Цветанов е непоклатимо, а случващото се цели, по думите му, именно той да бъде отстранен. Борисов отново каза, че вярва в главния прокурор Сотир Цацаров, за да се стигне до истината.

Изнесените СРС-та днес означават, че наглостта и подлостта на тези хора са стигнали дотам, че да подслушват и дома ми в Банкя. Надявам се прокуратурата да започне да търси виновниците, те не са анонимни, каза още Борисов.

  Според него опонентите му действат така, като използват много конспиративни методи. В същото това време в България се случват жизнено важни неща за хората и регионите. В сравнение със съседните държави България стои много добре - Евростат я нарежда заедно с Швеция, Германия и Естония на едно от първите места по финансова стабилност и нисък външен дълг. Според Борисов на много хора това не им харесва, бъркат се много интереси. България е най-привлекателна за инвеститори, каза още той.


Станишев и шайката, която работи за него, защото той е преносител на сигналите, нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила. Целта им е хората да бъдат омерзени, да не може да се излъчи правителство, държавата да бъде в хаос, да мине лятото, да дойде още по-тежката зима и така да се дестабилизира държавата. Такъв е сценарият, според Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отказа друг коментар в детайли по изнесените СРС-та, като заяви, че нито гледа телевизия, нито слуша радио, нито чете вестници, но е убеден, че сега обвиняват Цветанов, но последната седмица, преди изборите, ще ударят по него. Затова си щади нервите. ГЕРБ няма да коментира флашки, а ще си работят по план, за да не им достави удоволствие.

Реклама
Реклама
Реклама