Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1947439 www.bgdnes.bg

Пожар в лудница овъгли 38 души

Зверски пожар в психиатрично заведение до Москва изпепели живи 38 души.
Огнената стихия лумва заради късо съединение в едноетажния диспансер в селцето Раменский, където се намират около 41 души пациенти и персонал. Според някои източници оцелелите са само двама - медицинска сестра и пациент, според други късметлиите са трима - двама медици и един психично болен. Официалните власти в Русия потвърждават смъртта само на 12 души. От министерството на извънредните ситуации коментират, че една от причините за трагедията е късният сигнал за пожара. Когато огнеборците пристигнали на място, огънят вече бил обхванал цялата сграда. Психичноболните и персоналът опитали да се спасят от огнения ад, но наличието на решетки на всички прозорци превърнало мисията им в невъзможна.

Много от телата на жертвите са открити от спасителите до входа на болницата. Според пожарникарите хората не са имали никакви шансове да се спасят.

"Пожарът е започнал, когато са спали. Част от тях са се опитали да се спасят, но са се отровили от дима. Сградата почти цялата е изгоряла", казва огнеборец, цитиран от ИТАР-ТАСС. Повечето от загиналите са намерени по леглата си, на които били заключвани. Предполага се, че те дори не са и опитали да се спасяват. Сигналът за инцидента е получен в 2,30 часа местно време. За момента са извадени телата на 34 от жертвите, а предварителните данни сочат, че сред руините има още четири. Загиналите са на възраст между 20 и 74 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама