Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1951944 www.bgdnes.bg

Оправдана убийца написа книга

Американската студентка Аманда Нокс, съдена и оправдана за брутално убийство на италианската си съквартирантка, издаде автобиография, в която обяснява, че е невинна.

25-годишната Нокс, наричана от медиите "Ангелът с ледените очи", публикува разсъжденията си под заглавие "В очакване да бъда чута". Таблоидът "Сън" пусна ексклузивни извадки от книгата, която вече разбуни общественото мнение в Италия и в Обединеното кралство.

Реклама

Мацката споделя, че е написала писмо до близките на загиналата Мередит Керчър, в което казва, че тя не е убийцата. "Съжалявам за загубата ви, но аз не съм виновна", искала да каже Аманда на семейството на зверски закланата през 2007 г. Мередит. Но след като се консултирала с адвокатите си, решила все пак да не изпраща посланието.

21-годишната Мередит бе открита с прерязано гърло и следи от зверско изнасилване в квартирата си в Перуджа, която делеше заедно с Аманда. В хода на разследването бяха арестувани американката заедно с италианския й приятел Рафаелe Солечито и барманът от африкански произход Руди Геде. Според следователите конкретният изнасилвач е Руди, мотивиран от Рафаел и Аманда.

През декември 2009 г. Аманда бе осъдена на 26 години, Рафаеле - на 25, а африканецът, от който бяха открити и ДНК следи по трупа, получи присъда от 30 години. След обжалване на адвокати и публичен натиск от няколко държави Нокс бе оправдана през 2011 г. на втора инстанция поради недостатъчни доказателства. Това изостри отношенията между Италия, Великобритания и САЩ, а семейството на Керчър все още вярват във виновността на „Ангела с ледените очи“.

Самата Аманда започна да се представя след освобождението си за жертва. В автобиографията си освен това твърди, че в италианския затвор била подлагана на системен секстормоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама