Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1952040 www.bgdnes.bg

Калин Георгиев: Не виждам проблем с подслушваният

Няма как хора от МВР да подслушват за своя сметка, без това да се разчуе, защото има екипаж от хора, които са повече от един. Това каза Калин Георгиев, главен секретар на МВР, в интервю за предаването на Нова телевизия „Всяка неделя".

„Не виждам механизъм, по който би могло да стане. Пък и кой е този човек, който и по разпореждане на най-големия началник ще си постави главата на дръвника, като знае, че той носи отговорността. Много са тежки наказанията", допълни комисар Георгиев.

Той определи аферата с подслушванията като ходене по тънък лед и заяви, че МВР има изключително широка подкрепа от хората от чуждите служби.

„Това не е здравословно заради това, че сме на път да извадим МВР от състоянието му на готовност за противодействие на престъпността. Аз не виждам проблем с подслушванията. Пак ще го кажа, трябва да приключи тази проверка. Колкото по-бързо приключи, толкова по-добре", каза той.

Георгиев заяви, че във ФБР дори и болката е колективна. "Има страхотен колективизъм. Ако един направи греша - целият отбор страда", допълни той.

Реклама

Попитан дали наистина си залага честта, че няма афера, той категорично отговори, че няма такава. "Дори вече не ми е интересно да работя там. Този скандал ми показа, че не мога да променя нищо повече, а щом един човек не може да промени нищо - какво му остава", заяви главният секретар на МВР.

Той заяви, че му е било трудно да обясни на колегите си от чуждите служби, че не е арестуван, а само разпитван в прокуратурата.

„Със случая със Станимир Флоров ще ми е още по-трудно", заяви Калин Георгиев. Въпреки това той усеща, че има сериозна подкрепа на колегите си от чуждите служби.

На въпрос какво ще спечелят политиците от този скандал със СРС-та, Георгиев заяви, че ще спечелят това, че ще унищожат МВР. Те ще убият духа на институцията, не знам някой от моите колеги да се чувства привилегировен да работи там.

Главният секретар на МВР заяви, че вече няма думи за случващото се и иска да приключи това интервю, защото е изморен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама