Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1953366 www.bgdnes.bg

Миро Найденов позлати любовницата си


"В момента не съм в България. Не мога да ви кажа кога ще се прибера. Няма какво да коментирам, особено по телефона. Да, развеждам се. Това е единственото, което ще потвърдя", призна пред "България Днес" д-р Нина Дариткова. Тя е все още законна съпруга на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

След скандални записи, направени със СРС-та през април, на разговор между експремиера Борисов, бившия министър Мирослав Найденов и градския прокурор Николай Кокинов стана ясно, че Найденов вече не живее със съпругата си Нина.
Ден по-късно и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза публично, че съпругата на министъра е поискала развод още преди месеци.

Реклама

"Разберете ме, в момента не е подходящ момент да давам интервюта. Не съм в България и за мен най-важното е децата ми да са добре", каза д-р Дариткова.
Фаталната жена, която слага край на над 20-годишния брак на Найденов, е бившата пиарка на агенцията по безопасност на храните Кристина Спасова.
25-годишната Кристина е една от най-скандалните служителки в Министерството на земеделието.

Името й нашумя през август миналата година. Тогава стана известно, че фирмата й "Кей Ем Ком" ООД ще получили колосалната сума от 50 хил. лева за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи.
Амбициозната пиарка се оказва и милионерка, и то не без помощта на гаджето си Мирослав Найденов. Тя е спечелила няколко проекта под прякото разпореждане на земеделския шеф, а в банковите й сметки влизат стотици хиляди левове.
Кристина Спасова основава фирма дни след като напуска агенцията по храните през септември 2011 година. "Кей Ем Ком" прави оборот от над 200 000 лева само за три месеца.

Спасова печели още един договор за проекти с европейско финансиране, при това за реклама на динозаври!
"Кей Ем Ком" печели поръчка на община Ракитово за 35 хил. лв. С тези пари фирмата на Кристина Спасова ще рекламира проект за изграждането на Джурасик парк край родопското село Дорково и ще направи сайт на крепостта Цепина.
25-годишната специалистка е собственик и на 2 офиса за над половин милион лева в столичния квартал "Манастирски ливади". Амбициозната Кристина не спира дотук. Тя си купува и акции в завод, а заедно с него се оказва и собственик на земи за над 1 милион лева. Нейният патрон Мирослав Найденов прави инспекция на завода малко преди сделката.

Веднага след като избухва скандалът, пиарката стана обект на проверка на прокуратурата за съмнителната сделка.
По тази причина в записания със СРС-та разговор градският прокурор Николай Кокинов предупреждава Мирослав Найденов да внимава със своята възлюбена. Според Кокинов е възможно Спасова да забие нож в гърба на Найденов, за да избегне обвинение.
От разговора става ясно, че ексшефът на земеделието изобщо не крие аферата с младата девойка. Нещо повече - за нея знаят както Бойко Борисов, така и почти цялото правителство на ГЕРБ. Борисов също дава ценни наставления на Найденов да внимава с изгората.
"Още преди година ти казах, че тя ти е проблемът", казва Борисов.
Найденов обаче и за миг не се усъмнява в любимата си. Той я нарича на малко име Криси и се кълне как тя никога не би го предала.
Изглежда, Найденов наистина вярва безгранично на изгората си, защото заради нея без колебание зарязва съпруга и две деца.

Мирослав и Нина Дариткова се женят още като студенти във ветеринарния институт в Стара Загора. Имат и две дъщери. Нина е неотлъчно до съпруга си в най-трудните му моменти като шеф на "Екоравновесие" - София, а по-късно и като министър.
"Страхувам се за децата ни. Съпругът ми пое едно от най-тежките министерства, в което винаги са били набъркани какви ли не интереси. Мъжът ми неведнъж е получавал заплахи и закани, отправени към семейството, само защото се опитва да оправи бакиите в българското земеделие", откровена бе пред "168 часа" съпругата на земеделския министър Нина Дариткова само дни след като Найденов поема поста. Тогава ветеринарната лекарка изповяда, че мъжът й често отсъства от дома заради работа.
"Напоследък го виждаме само по телевизията", разказа тогава Найденова, без да предположи, че политическата кариера на мъжа й ще съсипе брака им завинаги.


Джиджи №2
Мирослав Найденов не е първият министър на ГЕРБ, който се забърка в любовна афера със своя подчинена.
Финансовият министър Симеон Дянков се прочу с романса си със своята шефка на кабинета Ирина Велкова. За връзката им се заговори малко след като Дянков пое финансовото министерство. Въпреки че е женен и с две деца, служители на ведомството се кълнат, че още от първия си работен ден Дянков залита по кръшната Ирина. Прави я шефка на кабинета си, двамата обикалят цял свят. Командировки ги отвеждат насаме на екзотични дестинации като Шанхай и Пекин.
Макар да е само на 27 години, Ирина Велкова командва всички доказани финансисти във ведомството.
След като Дянков си тръгна от кабинета, наяве излязоха още подробности от любовната му афера. В министерството Ирина се подвизавала с малко куче в ръце на име Джиджи. Амбициозната Велкова прекъсва важна среща на Дянков и без капка срам нарежда на финансовия министър: "Мони, цункай Джиджи." След тази нелепа случка Дянков става за смях в цялото министерство.

Реклама
Реклама
Реклама