Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1980174 www.bgdnes.bg

Женски бой заради ливада

57-годишна циганка от омурташкото село Илийно разцепи главата на своя комшийка с дървен кол. Двете жени се хванали за косите в събота вечерта след скандал коя от тях да коси ливадата край селото.
В мелето взели участие и децата на двете жени. Побойничката имала двама синове, на 27 и 22 г., а пострадалата била със сина си на 25 г. Двете са дребни жени, но жилави, разказаха техни близки.
След като не могли да се разберат, по-голямата грабнала дървен кол, който й бил подръка, и замахнала към 54-годишната си съперница. С един удар успяла да й разбие главата. Пострадалата паднала в несвяст. Като я видели, че се е строполила на земята цялата в кръв, близките й повикали линейка.

Жената била откарана в болницата в Търговище с опасност за живота. При направените прегледи лекарите й открили тежка черепно-мозъчна травма. Медиците успели да стабилизират състоянието й.
"И двете жени са от ромски произход. Скандалът е на битова основа", заяви пред "България Днес" шефът на полицията в Търговище Станимир Парашкевов.
Вчера колегите му разпитваха побойничката. Тя е задържана за 24 часа, като вероятно прокуратурата ще удължи ареста й и ще й повдигне обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Разпитани са и синовете на двете жени, които също са се млатили.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама