Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1981759 www.bgdnes.bg

Готвят нови бунтове във ВМЗ Сопот

"Чакахме да минат изборите и взимаме генерално решение ще се вдигаме ли на бунт. Вероятно ще го направим, защото сега ситуацията във ВМЗ Сопот е изкуствено спокойна. Тази лежерна и бих казал чак заспала обстановка ще избухне като бомба със закъснител."

 Това коментира един от синдикалните лидери в завода по повод притесненията на работниците, че се гласи ликвидация на най-голямата на Балканите оръжейница.
Негови колеги уточниха, че са били предупредени, че завода ще бъде обявен в несъстоятелност, което е изправило на нокти всички. Когато дойде Бойко Борисов в Сопот и ни съдейства за превод на заплатите, ние повярвахме, че положението наистина ще се оправи и държавата ще влезе в ролята си на принципал и ще ти осигури поръчки, по които да работим. През изминалите месеци бяхме оставени на самотек, ако сега се предприеме процедура по ликвидация, излизаме отново на улицата. Ще стачкуваме не месец, а година ако трябва, са категорични синдикатите.

Реклама

Те допълниха, че не искат смяна на изпълнителния си директор, а гарантирана работа и заплати. Междувременно днес от 13.30 часа в Пловдивския окръжен съд ще се разгледа търговско дело за откриване на производство по несъстоятелност на „ Вазовски машиностроителни заводи " ЕАД по молба на „ Механичен завод - Девин " АД.

Делото се разглежда при закрити врати. На предишното съдебно заседание съдът отново изиска документация от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, като се очаква документите да бъдат секретни. Това евентуално ще наложи засекретяване на делото и разглеждането му по реда на Закона за защита на класифицираната информация. След постъпване на тези документи предстои назначаването на икономическа и техническа експертиза.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама