Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1982024 www.bgdnes.bg

Райков: Сред политическите сили в новия парламент няма морално девствени

Опитът да бъде демотивиран вотът не успя, или успя частично. Българският избирател няма да подкрепи политическите брокери и кукловодите на перманентния скандал. Българите излязоха да гласуват, каза на днешната си пресконференция премиерът Марин Райков. Той призова политическите сили, които не са доволни от резултатите си, да не прехвърлят отговорността за това на временното правителство с думите: "Не горете мостовете помежду си".


Дълбокото му убеждение е, че ако бъде сформирано нестабилно правителство, което да се отдаде на демагогия или на оцеляването на един или друг политически лидер, то това ще потопи и цялата страна. "Политическите партии да разсъждават върху това как ще управляват, а не да продължават предизборната кампания и след изборите", допълни той. Той увери партиите, че неговото правителство ще изпълнява своите задължения до последния ден и час и ще стои на равно разстояние от всички тях. Райков припомни, че България е на всички българи, без значение на тяхната политическа принадлежност. "Тази държава не може да се управлява с омраза, защото който сее омраза, ще пожъне ненавист и възмездие", отбеляза премиерът.

Премиерът посочи, че в новия парламент влизат политически сили, които са участвали и досега в него. "Сред тях няма морално девствени. Призовавам за смирение пред българския народ", каза още той и допълни , че няма да могат да отговарят на очакванията, ако нападат временното правителство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама