Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1982091 www.bgdnes.bg

Ловеч почервеня отново

БСП отвоюва отново Ловеч от ПП ГЕРБ, след като победи с по-малко от 2% партията на Бойко Борисов. Преди 4 лета, на Парламентарни избори 2009, партията столетница загуби катастрофално от ГЕРБ. Тогава в 41-ото НС тя успя да класира само 1 депутат, а ГЕРБ - трима.


Днес при обработени на 100% протоколи на СИК в РИК - Ловеч КП "Коалиция за България" отчита 31,14% , а ПП "ГЕРБ" 29,93%. Двете партии гиганти са следвани от ПП "Атака" с 7,34% и ДПС с 7,19%. Активността на гласуване за региона пък е 51,03%.

Реклама

Въпреки победата на червеното знаме в Ловеч Коалиция за България и ПП ГЕРБ ще бъдат представени с равен брой депутати - по двама.
От първата в 42-ото НС влизат тандемът социалисти водачът на листата д-р Емил Райнов и подгласникът му Димитър Горов. Подир тях се нареждат икономистът Ивайло Иванов от Луковит, бившата кметица на Тетевен Цецка Петкова и шефът на Драматичен театър Ловеч Васил Василев.

От ГЕРБ в новия парламент влизат водачът на листата и шеф на Общински съвет-Ловеч корнелия Маринова, неин подгласник ще е областният координатор на партията и зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ Николай Нанков. Подир тях следват диригентът на Общинския духов оркестър в Троян Илиян Тодоров. Председателят на УС на Съюза на инвалидите в България за община Луковит Невенка Антонова е на четвърта позиция, а пети е председателят на тетевенския Общински съвет д-р Мадлена Бояджиева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама