Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1982286 www.bgdnes.bg

Млада жена оцеля с 0 лева за месец

Иво АНГЕЛОВ

39-годишната Гери Гочева от Димитровград оцеля последния месец, без да има нито лев, призна пред "България Днес" самата тя. Жената страда от заболяване, свързано с отделянето на огромно количество инсулин. Вече 6 години обаче лекарите не могат да поставят диагноза и тя не получава никаква финансова подкрепа от социалните институции.

"Държавата ме е оставила на произвола на съдбата. Нямам никакви доходи, а само месечната ми сума за лекарства е над 100 лева. Нямам дори стотинки да си купя храна. Благодарна съм, че ме записаха в социална кухня, но там храната не е подходяща за мен. Заради заболяването ми развих диабет и вдигам висока кръвна захар, ако не консумирам леки храни", споделя през сълзи Гери. Кошмарът за нея станал още по-страшен, когато на Великден получила сметката си за ток - 72 лева. Тя недоумява как е натрупала подобно задължение, като ползва само крушка и телевизор и дори няма хладилник в дома си.

Реклама

Изключително тежко преживяла и зимата - два пъти се разболяла от пневмония, защото стояла вкъщи на не повече от 10 градуса. "Сега пък тялото ми не понася топлото време. Започва да ми прилошава, щом стане над 28 градуса. Имам нужда от климатик, за да мога да живея нормално, но нямам никаква възможност да си купя", каза още изстрадалата жена.

Мъките за Гери обаче не спират дотук - от 4 месеца тя не си е плащала осигуровките и скоро ще й бъдат спрени здравите права.

"Вече не знам към кого да се обърна за помощ, щом държавата не се интересува от мен. Дори срещах лошо отношение в болниците, където бях на прегледи. Щом те видят, че нямаш пари, и отношението им става грубо. В една болница помолих да ми дадат количка, защото не мога да ходя, а медицинско лице най-грубо ми отвърна, че съм щяла да я счупя", добави Гери. Тя често стои на пейка пред дома си и не спира да плаче в търсене на спасение от кошмарната ситуация.

Всеки, които иска да помогне на младата жена, може да внесе средства в банковата сметка на Гери Гочева: BG35FINV91501003736484, BIG\SUIFT CODE - BGFINVSF

 

Родителите й починали

Гери е принудена да се бори с тежката си съдба без подкрепата на родителите си, тъй като и двамата са починали.

15 години тя се е грижила за майка си, която имала раково заболяване, след това и с хепатит С, който й лепват по време на операция. Преди година обаче тя губи битката с рака и умира. Бащата на Гери също е починал.

Поредицата от драми на димитровградчанката продължава и с факта, че в момента живее без лична карта. Гери няма необходимите 20 лева да си вземе документа за самоличност от полицията.

Реклама
Реклама
Реклама