Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1983349 www.bgdnes.bg

Емануил Йорданов: БСП ще осъди Борисов и Цветанов, ако вземе властта

Има реална възможност бившият премиер Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов да бъдат осъдени покрай скандала с откритите 350 000 бюлетини в печатницата в Костинброд. Това каза пред ТV7 Емануил Йорданов, който също беше вътрешен министър в правителството на Иван Костов.


Според Йорданов е въпрос на добра адвокатска защита собственикът на печатницата да се измъкне. Колкото до Борисов и Цветанов, те реално можело да бъдат осъдени. Само случаят със "седянката" в Банкя бил достатъчен да се заведе дело. Според Емануил Йорданов един прокурор, министър и премиер няма какво да правят заедно в дома на последния рано сутринта.

"Борисов и Цветанов може да бъдат осъдени, но само ако БСП състави новото правителство. Въпреки че по принцип се води, че съдебната система е независима от изпълнителната власт и прокуратурата не би трябвало да се влияе от това кой управлява, на практика тя разчита на подадената от МВР информация, което пък се ръководи от назначения министър, който е част от правителството", обясни гледната си точка Йорданов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама