Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1983926 www.bgdnes.bg

Във Видин пресякоха трафик на хора

Гранични полицаи във Видин са открили 15 сомалийци и двама афганистанци, укрити в камион. Вчера за излизане от страната пристигнал товарен автомобил „РЕН" със словашка регистрация, управляван от 44-годишен румънски гражданин.
Камионът пътувал от Гърция за Словакия и превозвал два големи мраморни блока, натоварени в гръцкия град Ламия. Фирмата превозвач е словашка.

Граничните полицаи селектирали камиона за допълнителна проверка, при която е използван и митнически рентген. В кухини на мраморните блокове са открити 15 граждани на Сомалия, от които три жени, и двама граждани на Афганистан.

Реклама

Достъпът към тайниците е осигурен чрез специално пригоден отвор в пода на превозното средство. В първия блок е имало десет души, във втория - седем.

Уведомена е окръжната прокуратура. Нелегалните имигранти и шофьорът са задържани в Гранично полицейско управление-Видин. Повечето от сомалийците имат документ за забрана за влизане в Гърция. Срещу румънския гражданин е образувано досъдебно производство за незаконно превеждане на хора през границата.

При извършената оценка на риска е установено съмнение за съпричастност на пътниците в два леки автомобила, пристигнали на трасе „изход" на ГКПП-Видин - „Форд" с двама словашки граждани и „Фиат" с двама гръцки граждани. Граничните полицаи са установили тяхната съпричастност в различна степен към извършеното от румънския гражданин престъпление. Четиримата са задържани. Работата по случая продължава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама