Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1984002 www.bgdnes.bg

Кабаиванов: 4-те партии в момента са като орел, рак и щука

"Четирите партии, които в момента влизат в парламента, са като орел, рак и щука. Те не могат да излъчат стабилно мнозинство и да сформират правителство."

Това обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.


"Във вторник подавам оставка пред Националния съвет. Оставил съм решението на всеки член на НС да направи същото. Аз бях готов да подам оставка при всеки резултат под 4%. Този път не спечелихме нашите симпатизанти толкова колкото искахме. Сигурен съм обаче, че в България има хиляди демократи. Идеалът СДС е жив и ще продължи да съществува, обяви Кабаиванов. - Обстановката днес е такава, че трудно може да се сформира стабино мнозинство в парламента. Повечето хора предпочетоха да гласуват за големи евентуално влизащи в парламента партии. Сега четирите партии са като орел рак и щука. Смятам, че имахме малко време, за да наложим новата визя на СДС. В нашата листа хората бяха нови за политиката. Нашето разбиране за успех в политиката е, че тя трябва да се прави хора, които не са участвали в провалени управления. Такива бяха нашите искания. Това е правилният път и трябва да продължаваме."

Кабаивнов добави, че очаква сега да се появат хора, които са участвали в управлението от десницата, които да дават формула на нова десница. "Хора, които през годините са нанасяли удари срещу СДС, сега нямат право до дават рецепти", завърши Кабаивенов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама