Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1987529 www.bgdnes.bg

13-годишна полякиня залюби нашенец

Мъж от търговищкото село Баячево бе подведен под отговорност за съжителство на семейни начала с малолетно момиче. Двамата се обичали истински, но според прокуратурата става въпрос за педофилия.
Романсът между двамата започнал в немската столица Берлин. 25-годишният Иван Иванов, който е известен в родното Баячево като Исмаил, заминал на гурбет за Германия заедно с брат си Асен (Хасан). Намерили си работа, а през това време се запознали с две полякини, които попаднали в Берлин, едната в търсене на прехраната си, другата - доведена от емигриралата си майка. Между братята и девойките припламнали искри. По-малкият Исмаил се залюбил с Юлита, по-големият Хасан - с Мая. Първият не се притеснил от факта, че избраницата му е по-скоро лолитка - Юлита допреди няколко месеца била на възрастта на 12-годишната героиня от прочутия роман на Владимир Набоков. Нещо повече - почти до сълзи го трогнала историята на малкото момиче. Девойката живеела в социален дом, където попаднала след решение на властите. Причината била, че майка й и пастрокът й постоянно я малтретирали.
След като посъбрали някое евро, братята решили да напуснат немската столица и да се приберат в родното Баячево. Тръгнали точно в навечерието на великденските празници. Взели с тях и кандидат-булките. Пътували с кола и понеже пресичали само вътрешни за Европейския съюз граници, извадили късмет и никъде документите им не били проверени.
В Баячево всички заживели щастливо и почти охолно със спечелените пари. Исмаил и Хасан криели булките от майка си Елмаз, особено 13-годишната Юлита. Само дни след завръщането обаче на съседи им направило впечатление, че момичето е почти дете, и алармирали институциите.
Полицията и прокуратурата веднага направили проверка на сигнала. Оказало се, че след изчезването на Юлита Безас от социалния дом немските власти са я обявили за издирване чрез Шенгенската информационна система. Въпреки молбите и на Юлита, и на Исмаил, както и обясненията на тийнейджърката, че обича баткото, тя е изпратена в защитено жилище в Силистра. Сега детето вероятно ще бъде екстрадирано в Германия. Двамата обаче си обещали, че когато Юлита стане пълнолетна, ще се намерят и вече официално ще сключат брак.
Районната прокуратура в Търговище пък е подвела Исмаил под отговорност за съжителство с малолетно лице. Грозят го от две до пет години затвор. В момента е на свобода в очакване на началото на делото.


Исмаил осъждан за кражби

"На лицето са повдигнати обвинения. Не е изяснено дали връзката е консумирана, но според българското законодателство и съжителството с малолетна е престъпление. По случая са разпитани свидетели, които са потвърдили, че това е било факт. За момичето, което живее с брата, не са постъпвали сигнали, вероятно то е пълнолетно и там проблем няма", обясни прокурорът по делото Любен Владимиров.
Иван Иванов, както фигурира в личната си карта Исмаил, е попадал в полицейските масиви и с двете си имена. На няколко пъти той е бил осъждан за битови кражби.

Владимир КЛИСУРОВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама