Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1989181 www.bgdnes.bg

Дале Али и синът му ще лежат по две години за побоя над малкия Роко

Известният в Кърджали Дале Али и синът му Тончо Маринов ще лежат по две години в затвора за нанесения побой на Емил (Ерсун) Йосифов Христов - Малкия Роко, ако присъдата на Кърджалийски Окръжен съд влезе в сила. Двамата бяха осъдени на първа инстанция.
Баща и син трябва да платят и по 10 000 лева обезщетение на Христов. потърпевшият твърдо е решил да обжалва присъдата пред Апелативния съд в Пловдив, като ще настоява за по-тежка присъда. Маринови са осъдени за нанесена средна телесна повреда, а Малкия Роко смята, че те трябва да понесат санкции за опит за убийство.

Адвокатът на Христов иска 17 години затвор за Маринови и по 40 000 лева обезщетение. Окръжният съд оправдава напълно баща и син Маринови по повдигнатото обвинение за опит за убийство.Съдия и съдебен заседател от 5-членния състав по делото са подписали присъдата с особено мнение.

Припомняме, че на 14 април 2010 г. около 15 роми нападнаха с бухалки и тояги Христов зад сградата на ОКС в Кърджали, на около 30 метра от Паспортна служба. Двама от биячите бяха арестувани тогава, а на Христов бяха извършени две животоспасяващи операции. Той беше пет дни в кома.

Делото бе отлагано повече от година и половина, защото Александър Маринов се лекуваше в София.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама