Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2002010 www.bgdnes.bg

Медсестра заряза военноинвалид

Британка изостави съпруга си военноинвалид, загубил краката си в Афганистан.

Трагичната история на Рик и Лин доказва, че дори и най-силната любов невинаги може да преодолее трудностите и несгодите. Двамата, родом от графство Ланкашър в Англия, се запознават през 2008 г. във Фейсбук. По това време Рик служи в поделение в Северен Йоркшир, а Лин работи като медсестра в дом за възрастни хора.

След няколко седмици кореспонденция и срещи на живо влюбените почват с плановете за съвместен живот. Обмислят покупка на жилище и съвместно възпитаване на децата на Лин от първия й брак - 8-годишния Кайл и 11-годишната Ерин.

Реклама


През април 2010 г. изпращат войника за половин година в Афганистан. Рик и Лин решават да отложат сватбата си след връщането му от мисията. За зла беда рейнджърът попада на мина и загубва долната част на тялото си. "Доведоха го във военната болница в Бирмингам, за да се простим с него. Всичко, което помня, е ужасната миризма на изгоряла плът", споделя Лин. Потресена, тя постоянно повтаря на годеника си: "Моля те, не умирай! Ти обеща да се върнеш при мен".

След няколко месеца лекарите установяват подобряване на състоянието му и 33-годишният инвалид се връща към живота. През лятото на 2011 г. вдига сватба с любимата си, а с помощта на компенсацията от над 800 хил. долара си купуват дом, специално пригоден за нуждите му.


Щастието обаче не продължава дълго и година по-късно Лин подава документи за развод. Когато му казва решението си, Рик се разплаква и емоционално обяснява любовта си, но жената е непреклонна.

По думите на Лин отношенията им коренно се променили след раняването му. "Преди беше приятен и грижовен човек, а сега стана неузнаваем. Крещеше ми, когато му помагах да излезе от колата, казваше, че няма нужда от закрилата ми. Освен това не можехме да имаме сексуален контакт", разказва Лин пред в. "Дейли мейл".


След развода Лин е затрупана от гневни коментари и обиди, а мнозина я обвиняват, че се е омъжила за героя от войната само заради парите му. "Но те не знаят, че аз бях с Рик в най-трудните моменти от живота му, затова не заслужавам подобни оскърбления", казва жената.

Реклама
Реклама
Реклама