Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2002623 www.bgdnes.bg

Главорезът от Тенерифе се завръща

Българинът Деян Деянов, който обезглави жена в магазин за сувенири на испанския остров Тенерифе, планира да се върне в родния си град Русе. Целта му е да отмъсти жестоко на баща си, когото обвинява за своята болест и смъртта на майка си. Това обявиха пред "България Днес" приятели на Деянов от дунавския град.
"Преди седмица се чух с Деян по скайп. Каза ми, че е добре и съвсем скоро да го чакаме в Русе. Щял да си намери работа и да заживее като нормален човек. Преди това планирал да си отмъсти на всички, които го изоставиха в лудницата", разказа авер на 32-годишния мъж.
Заради зловещото убийство, което извърши, Деян се прочу като Касапина от Тенерифе. Той бе заловен от испанската полиция в петък, 13 май 2011 година, след като избяга с отрязаната глава на 60-годишната Дженифър Майлс-Уесли от малко магазинче. Малко преди това русенецът купил 23-сантиметров нож за шунка и с него наръгал 14 пъти възрастната жена, след което отрязал главата й. Тичайки с "трофея", той крещи "Бог е на Земята" и "Аз съм Божи пророк".

След убийството Деян Деянов бе освидетелстван като шизофреник и пратен в психиатрична клиника. Там трябваше да прекара 20 години с решение на съда. Въпреки присъдата главорезът е пуснат от лудницата след само две години, разкриха наскоро роднините на жертвата му. С мотив, че не достигат легла, лекарите освободили главореза преди месец за домашно лечение. Излязъл на свобода, Деянов веднага се свързал със свой приятели. Първата му молба към тях била да му дадат пари за билет до Русе.
"Доколкото знам, един негов братовчед се е съгласил да му даде, след като баща му го отрязал. Отказът много ядоса Деян и той се закани, че предстояло жестоко отмъщение. Дидо ми обясни, че е обиден на баща си още от престоя в лудницата, защото дори не му се обадил да се поинтересува как е", разказва приятелят на Касапина от Тенерифе.
Той припомня, че Деян и родителят му имат дългогодишен конфликт.
"Деян от години го обвинява за смъртта на майка си. Той е убеден, че трагедията с нея го е докарала до лудост", допълва аверът му.

Реклама

Драмата започва преди десетина години, когато майка му изпада в депресия. Вместо да й помогне, баща му веднага подава молба за развод. След раздялата той прибира семейното наследство и се жени отново, без да се поинтересува от съдбата на сина си и бившата си съпруга. Така Деян остава сам да да изхранва себе си и болната си майка. Скоро двамата остават без пари, което го принуждава да продаде апартамента на баба си, но парите свършват за броени месеци. По същото време майката почива, а трагедията се отразява и върху него. Деян започва да изпада в странни състояния. Получава нервни кризи. Спасява го единствено покана от приятели за работа в Англия. Там първоначално състоянието му се подобрява. После кризите започват отново и Деян е прибран в местна лудница. След напускането отива в Тенерифе, където под влияние на тайнствена секта извършва зловещото убийство.

 

Иска да се грижи за дъщеря си

"След като си отмъстя, искам да стана отново нормален човек. Да си намеря работа и ще се грижа за дъщеричката ми Ивон. Майка й този път няма да откаже да ме пусне при нея", разказал за плановете си Касапина от Тенерифе.
Касапина от Тенерифе има дете от русенката Десислава. Момиченцето се ражда след тяхно запознанство в Англия. Двамата заживяват заедно светкавично и се връщат в Русе. Също толкова бързо младото момиче забременява. Малко преди на бял свят да се роди Ивон, животът на Касапина от Тенерифе отново се обръща на 180 градуса. По това време той се мести в къщата на родителите на Десислава. Прави ремонт на стаята, където живеят, купува нови мебели и електроуреди. Деян и приятелката му започват да се карат. След няколко скандала Десислава го гони и му забранява да вижда току-що роденото дете.

 

Мечтаел за секс на гробищата

Още в България главорезът Деян Деянов е известен с нестандартните си сексуални желания. Според негови близки именно скандалните идеи станали причина приятелката му да го изгони.
"Деян се хвалеше, че обича да прави секс на гробищата. Самият секс е съчетан със специални ритуали, които служат за призоваване на богинята на мрака Бафомет", обяснява бивша приятелка на Деян. От разказите на Касапина от Тенерифе тя разбрала, че оргиите започвали с ритуално обесване на котка или куче на гробищата в събота в полунощ. После животното бива заколвано, а вътрешностите му изваждани. С още топлата му кръв присъстващите си рисували тайнствени магически символи по кожата. Следвала най-интересната част - необуздан секс върху пресен гроб.
Вижданията му се променили след пристигането на Тенерифе. Тогава Деян се свързал с тайнствена секта. След няколко сбирки той забравил за секса на гробищата. Вместо това започнал да повтаря, че е избран от господ за велики дела. Призванието му било да накаже всички неверници преди предстоящия армагедон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама