Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2005259 www.bgdnes.bg

Левскари продават кокаин

Две наркосделки във фен клубове на „Левски“ бяха пресечени при акция на МВР. Екшънът се разигра на 20 май. След сигнал от привърженик на „сините“ ченгетата атакували офиса на националния фен клуб на „Левски“ на столичния бул. „Тодор Александров“. Те издебнали 37-годишния Веселин И., с прякор Цацата, който се срещнал с двама дилъри в офиса на фен клуба. След като Цацата им продал 50 грама марихуана, ченгетата нахлули в офиса и задържали и тримата. При последвалия обиск  в дома на Цацата били открити електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета и голяма сума пари – над 80 000 в лева и евро, още 4 грама кокаин и грам марихуана.

"Това са пълни глупости. Никаква дрога не е намирана при нас. Това е инсценировка на полицията, която цели да ни очерни за пореден път. Явно някои хора не могат да се примирят с това, че „Левски“ отново стана шампион на България", коментира шефът на националния фен клуб на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката. Той има съвсем друга версия за акцията на МВР. По думите му Веселин Цацата просто влязъл в помещението да си купи фланелка на футболния отбор, когато нахлули ченгетата и го арестували. В този момент в помещението нямало други хора, които са си купили от него наркотици.
Минути след първата акция ченгетата атакували и офиса на фен клуба на „сините“  "София-запад" на улица "Цар Симеон", където също се готвела наркосделка. При извършения обиск в помещението са открити 8 грама кокаин, 1 грам марихуана, електронни везни, патрони и дневният оборот от над 90 хиляди лева. Задържани са общо 11 човека, от които някои са криминално проявени, а други вече са осъждани за сводничество и дрога.

"Шибани ченгета! Нямам какво повече да ви кажа. Чао", ядосано изкрещя председателят на фен клуба на „Левски“ "София-запад" Антон Калчев и затвори телефона си. Самият той миналата година бе арестуван при спецакция на ГДБОП, разбила организирана група за продажба на дрога в цялата страна.
 Заедно с футболния бос зад решетките попаднаха и  аверите му Кирчо Руския, Куката и още двама души. Всички те според МВР са част от наркобандата, ръководена от  Христофорос Аманатидис-Таки.
Ченегета припомнят, че това не е първият път, когато е откривана дрога във фен клуба на "София-запад". При акция на МВР през 2011 година в офиса на ултрасите бяха открити голямо количество наркотици и бяха арестувани 7 души, които се занимавали с продажбата им.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама