Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2011703 www.bgdnes.bg

Човек охлюв кръстосва Китай

Човек охлюв кръстосва Китай с къщата на гърба си. Ли Лингчао носи 60 кг постройка от бамбук, найлон и пластмасови бутилки всеки ден по 20 км.
Мобилният дом на 38-годишния мъж става необходимост, когато той губи работата в родния си град и е принуден да потърси прехрана в друга област. За да има къде да живее по време на дългия преход от една в друга провинция, Лингчао си спретва набързо къщурка, която може да се мести заедно с него.
"Преселването е един от най-големите стресове за хората, а при мен този проблем липсва", коментира странната си приумица китаецът. "Вървя, докато ме държат краката, след което се опъвам удобно в къщичката ми, където имам всичко необходимо за живеене", допълва човекът охлюв. Докато търси подходяща работа, Ли се препитава от кофите за боклук. От тях събира бутилки и хартия за рециклиране, които се налага също да влачи на гърба си до най-близкия пункт за изкупуване. Одисеята на китаеца започва преди пет години, но той все още не мисли да се установява в някой град и да си намери нормална къща.
"Този начин на живот ми пести средства, защото не плащам нищо за поддръжка на дома си, а същевременно се чувствам свободен и мога да ходя където си поискам и да живея независимо от останалите хора", споделя Ли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама