Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2014858 www.bgdnes.bg

Орешарски: Трябва да започнем работа от първата минута

"Административните размествания и промени не са удачни с оглед на състоянието им, затова започваме работа без да преструктурираме министерствата, в частност мегаминистерството на икономиката и енергетиката", каза пред президента Плевнелиев кандидат-премиерът Пламен Орешарски.


"Единственото ново е изваждането на туризма като отделна държавна агенция. Важното е в икономиката да се работи от първата минута, да не се допусне увеличение на цеин, поне до завършване на прегледа на икономиката и енергетиката", уточни той.

Реклама

"Предлагам вицепремиер за еврофондовете заради голямата важност на тези средства за развитието ни", продължи Орешарски. "При министерството на младежта и спорта идеята е да се съчетават политиките към младите хора и тяхното развитие. Предлагам ново министерство за по-доброто усвояване на еврофондове-това на инвестиционното проектиране, то ще помага на регионалното министерство, но няма да върши оперативна работа", допълни кандидат-премиерът.

Пламен Орешарски предложи Иван Данов на мястото на оттеглилият се Калин Тихолов поради негативна обществена реакция. Той се мотивира и с разговорите, които е водил с представители на гражданското общество.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама