Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2014951 www.bgdnes.bg

Емил Димитров – Ревизоро: Контрабандата на алкохол достигна 80% при ГЕРБ

"Като цяло контрабандата е много по-голяма от официално споменаваната", каза в "Гореща точка" на TV7 Емил Димитров-Ревизоро.


"Имаше един първоапостол, който нареждаше на подчинените си как да действат и да оказват натиск върху фирмите, да притискат бизнеса", разказа Димитров. Той припомни случилото се със сина на Гриша Ганчев, на когото тогава е дал съвет да не мисли като бизнесмен, а да се спасява - себе си и близките си.

Реклама

"Ние две години плащахме по-скъп бензин и нафта само поради две наредби на финансовото министерство", твърди бившият шеф на Държавната агенция "Митници". Според него изискваните от Дянков разходомери са накарали бизнеса в горивата да направи сериозни инвестиции, но те всъщност са платени от джоба на потребителите на бензин и дизел.

Той си спомни че е съветвал Ваньо Танов да не уволнява хора от службата, защото това ще отпуши контрабандата. Цигарите от 25 отидоха на 45% контрабанда, алкохолът достигна до 80% контрабанда. Само при горивото нелегалният внос по време на управлението на ГЕРБ спадна с 10-15%.

"Ние създадохме ромски клан, който се издържа от контрабанда и продажба на цигари", смята бившият митничар номер 1. Според него 5 контейнера нелегални папироси влизат всеки ден в страната, без да се плащат акцизи и данъци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама