Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2015057 www.bgdnes.bg

Финансистът Любомир Дацов: ГЕРБ ще подкрепи Орешарски, ако “Атака” врътне номер

Според финансиста Любомир Дацов и икономиста Кръстьо Петков, Пламен Орешарски ще се справи добре с предизвикателствата като премиер. Антон Тодоров пък е с големи резерви за неговото управление, тъй като то щяло да бъде олигархично.

Политологът Антон Тодоров е категоричен, че кабинетът на Пламен Орешарски е олигархичен. По думите му министър-председателят, предложен от Коалиция за България, е бил съдружник на Максим Димов, който пък бил близък до кръга "Монтерей". Георги Агафонов също бил в обкръжението на Орешарски. "Думите ми могат да се потвърдят в Сиела" , заяви политологът в "Здравей, България".

Реклама

"От 1993 съм работил с Орешарски, бил съм му и зам. министър - умен и много прагматичен човек. Това правителство ще бъде силно прагматично, такава оценка даде финансистът Любомир Дацов за кандидат- премиера и добави, че не очаква да се случат крайни реформи.

Сходно е мнението и на икономиста Кръстьо Петков. Той не поставя под съмнения качествата на Орешарски. Успехът зависи от ударното ядро на кабинета Орешарски. То се гради на четири имена - на Чобанов, Гърков, Адемов и Стойнев. Ако не сбъркат и не тръгнат с неправилния крак още утре по отношение на енергетиката, всичко ще бъде наред, убеден е Петков.

Вие ще подкрепите ли кандидат- министъра Петър Стоянови, който във Фейсбук страницата си е сложил фес, пиейки българска ракия, попита риторично Тодоров.

Приятел съм с Петър Стоянович. Това е една шега с феса, не сте я разбрали. Неговият дядо е опълченец, така че той е за българщината, така Дацов оправда поведението на кандидат-министъра.

Според него ГЕРБ има шансове да подкрепи правителството на Коалиция за България, ако "утре "Атака" врътне номер".

Реклама
Реклама
Реклама