Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2017460 www.bgdnes.bg

Янаки Стоилов: Очакваме калинките да отлетят от администрацията

"Ще гласуваме "за", за да има правителство. Необходими са спешни мерки за нови работни места и икономически активна страна."

Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. "Очакваме калинките да отлетят от администрацията, което не означава да бъдат сменени от червени или други калинки", отсече Стоилов.

Реклама


"Правителството няма да има 100 дни толеранс. Той няма да му бъде даден от обществото, не от нас. Но сметките на някои са прибързани. Днес действаме съобразно изборните резултати. Те не са лоши, защото не родиха поредния месия. Това е символ на политическо отрезвяване. Днес всяка от парламентарните групи трябва да изрази отношение към предлаганото правителството. Само в мандата на Коалиция за България в този парламент може да бъде излъчено правителство", каза Янаки Стоилов.

"Днес получавате кредит на доверие от парламента. Падежът на лихвата е всеки месец, сметката се отчита пред обществото", обяви още Стоилов и пожела късмет на новото правителство.

"Ще даде ли възможност данъчната политика да бъдат облекчени най-ниските доходи на българските граждани? Ще се въведе ли от 2015 г. семейното подоходно облагане? Ще се предприемат ли мерки за най-изостаналите региони в страната? Ще се съчетаят ли социалните с образователните функции на училището?", попита бъдещия премиер Стоилов.

"Парламентът трябва да направи оценка на правителството през пролетта, за да се прецени продължаването на работата му. В състава му има мимикриращи и мигриращи елементи, които са работили против БСП, а сега очакват подкрепата на социалистическата партия. Те трябва да се доказват като професионалисти тепърва", заяви още зам.-председателят на БСП.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама