Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2018370 www.bgdnes.bg

Роднини на премазаното в метрото момче: Дано Господ го спаси

Иво АНГЕЛОВ

Роднини на премазаното в метрото в неделя момче отправят горещи молитви той да оцелее след ужасния инцидент. На 21-годишния младеж вече му беше ампутиран единият крак, но за най-близките му хора най-важното сега е той да оживее.

От "Пирогов" съобщиха пред "България Днес", че положението на момчето остава да бъде много тежко, като все още има реална опасност за живота му. Младежът, който се хвърли пред идващата мотриса на станция "Опълченска", не само загуби крайника си, но има черепно-мозъчна травма и контузии на мозъка и на черния и белия дроб. Момчето е загубило крайника си още след падането, като от лечебното заведение уточниха, че кракът му е бил неспасяем.

Реклама

Близките на пострадалия най-много се притеснявали дали ще успее да прескочи трапа, тъй като травмите му са много сериозни. "Молим се на Господ само да оживее. Ще му е много трудно без крак, но важното е да е жив. Младо момче не бива да си отива от този свят толкова рано", споделяли през сълзи потресените роднини. За всички е истинска мистерия какво е провокирало момчето да сложи само край на живота си. От полицията вече заявиха, че не става въпрос за престъпление, а камерите в метростанцията показват, че младежът сам е скочил на релсите. Любовна мъка, депресия и безизходица са само част от предположенията, по които се работи в разследването на трагичния случай.

През последните години опитите за самоубийство в метростанциите в София зачестиха (виж карето), но от управлението на подземната железница обясниха, че не могат да бъдат взети допълнителни мерки за ограничаване на скоковете на релсите. Разчита се единствено на камерите за наблюдение, но дежурният полицай не може да реагира бързо, ако някой реши да посегне на живота си, като се метне пред влакчето.

 

Блъснаха жена на релсите

В средата на октомври миналата година мъж загина в софийското метро, след като бе ударен от мотриса. Той беше влязъл в тунела между станция "Ломско шосе" и "Обеля". Седмица преди фаталния инцидент млад мъж се опита да се самоубие, като се хвърли внезапно върху релсите на столичното метро, а после избяга от охраната.

Преди време жена пък пострада, защото бързаше да хване влакчето.

В края на миналата година, навръх Коледа, друга жена на средна възраст бе блъсната от друг човек и по чудо не бе размазана от метровлака на станция "Люлин". Машинистът успя да забие спирачките в последния момент, а жената имаше счупвания в областта на таза, но също се отърва на косъм от смъртта. Впоследствие се разбра, че е била блъсната от психично болен, който отказал да си пие хапчетата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама